Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Benedict incepe vizita in Mexic. Traficantii de droguri iau pauza

Papa Benedict incepe vizita in Mexic. Traficantii de droguri iau pauza

scris de A.P.
5 afisari

Papa Benedict al XVI-lea este aşteptat vineri în Mexic, în prima sa vizită apostolică în această ţară din America Latină, urmând să viziteze Leon, cel mai mare oraş din statul Guanajuato şi al cincilea cel mai populat oraş din Mexic, unde autorităţile au mobilizat peste 10.000 de militari şi poliţişti pentru a asigura ordinea publică şi securitatea pe străzi.

Papa Benedict in Mexic si Cuba

În plus, 5.400 de agenţi în civil au fost angrenaţi în măsurile de securitate excepţionale pe durata vizitei papei în acest stat mexican, relatează diverse canale media, între care şi Radio Vatican.

Pe întreaga distanţă de 34 de km de la aeroport până în oraş, Suveranul Pontif va fi salutat de pelerini, aliniaţi de-a lungul drumului. La Leon, şeful Bisericii Romano-Catolice va oficia în data de 25 martie o liturghie, la care sunt aşteptaţi să participe cel puţin 600.000 de credincioşi în ‘Parcul bicentenar’.

Papa va vizita alte câteva oraşe din statul Guanajuato, în partea centrală a Mexicului, unde în ultimul timp îşi intensificase activitatea cartelul drogurilor intitulat ‘Cavalerii Ordinului Templierilor’. La mijlocul lunii aprilie, traficanţii au comis mai multe crime în diferite localităţi din acest stat. Cu toate acestea, reprezentanţii mafiei drogurilor au promis încă la începutul lunii februarie să declare o pauză în activităţile lor criminale pe durata vizitei papei.

Autorităţile mexicane au declarat deja că pot garanta siguranţa deplină a Suveranului Pontif pe durata vizitei în Mexic, de unde, la 26 martie, va pleca în Cuba. Papa va zbura în oraşul Santiago de Cuba , în partea de est a insulei. Se aşteaptă ca Benedict al XVI-lea să oficieze un serviciu religios în Piaţa Antonio Maceo, după care se va deplasa la biserica El Cobre din Santiago, unde se află o statuie miraculoasă a Fecioarei Maria, venerate cu numele ‘Caridad del Cobre’.

În dimineaţa zilei de 27 martie, papa va zbura spre Havana, unde se va întâlni cu Raul Castro şi episcopi cubanezi. A doua zi, Suveranul Pontif va oficia un serviciu religios Piaţa Revoluţiei Jose Marti din Havana, iar în decursul serii aceleiaşi zile va părăsi Insula Libertăţii pentru a se întoarce la Vatican.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult