Acasa Cultura-ReligieReligie Papa binecuvântează pe Twitter

Papa binecuvântează pe Twitter

scris de M.I.
1 afisari

Papa Benedict al XVI-lea îşi va deschide în curând propriul microblog în reţeaua de socializare Twitter, prin care va difuza fragmente din predicile şi discursurile sale duminicale şi va da binecuvântări în timpul Postului Mare, care anul acesta la catolici este între 22 februarie şi 7 aprilie, transmite vineri postul de radio al Vaticanului.

Papa binecuvântează pe Twitter

Zi de zi, în decursul celor 40 de zile de post, papa va publica pe Twitter cele mai bune pasaje din discursurile sale, conform postului de radio citat, care face referire la o declaraţie a şefului Consiliului Pontifical pentru Comunicaţii Sociale, arhiepiscopul Claudio Maria Celli. Pentru propăvăduirea creştinismului este ‘foarte util să se aplice instrumentele de comunicare la care recurg în special tinerii pe scară largă’, a motivat arhiepiscopul. În prezent, Benedict al XVI-lea deţine un număr de 531 de postări pe contul de Twitter al Vaticanului, care are aproximativ 10.000 de abonaţi. Se aşteaptă ca mesajele sale să fie postate în limbile engleză, italiană, franceză şi germană.
În una din ultimele sale postări de pe microblogul Twitter al Vaticanului, Suveranului Pontif scrie: ‘Preţuiţi-va unii pe alţii şi îndemnaţi-vă la fapte bune, şi nu vă faceţi rău unii altora!’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult