Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Francisc cere ajutorul ONU ȋn rezolvarea crizei din Irak

Papa Francisc cere ajutorul ONU ȋn rezolvarea crizei din Irak

scris de Laurentiu Banches
53 afisari

Papa Francisc a recomandat „stoparea agresiunii nedrepte”, în special a celei comise de către jihadişti în Irak, printr-o acţiune colectivă a ONU.

Papa Francisc cere ajutorul ONU ȋn rezolvarea crizei din Irak (foto:independe.co.uk)

Intervievat la bordul avionului care îl aduce din Coreea de Sud pe tema atacurilor americane asupra obiectivelor Statului Islamic (SI) în nordul Irakului, Papa Francisc a răspuns: „în cazul în care există o agresiune militară, este legal să stopezi agresorul nedrept. Subliniez verbul: a stopa, nu spun să bombardezi, nici să faci război„. „O singură naţiune nu poate hotărî cum să oprească” această agresiune, a adăugat el, referindu-se la atacurile aeriene americane.

În plus, Papa Francisc s-a declarat „disponibil” să meargă în Irak pentru a-şi aduce sprijinul refugiaţilor creştini şi de alte confesiuni din Kurdistanul autonom. Evocând iniţiativele luate în calcul de către el însuşi şi colaboratorii săi pentru a ajuta comunităţile ameninţate de către jihadişti în nordul Irakului, Francisc a explicat: „noi am spus, dacă este necesar, la întoarcerea din Coreea, am putea să mergem acolo”. Dar, „în acest moment, nu este cel mai bun lucru care se poate face”, a adăugat papa.

Pe de altă parte, Papa Francisc şi-a exprimat „dorinţa” de a merge în China. „Mă veţi întreba dacă vreau să merg în China. Da, în mod evident, chiar şi mâine!”, a spus el. Potrivit mediafax, ȋn cursul călătoriei în Coreea de Sud, Papa le-a cerut unor ţări asiatice, între care China şi Vietnam, să accepte „un dialog fratern”, subliniind că membrii comunităţii catolice nu intenţionează să se comporte precum nişte „cuceritori”.

„Sfântul Scaun este întotdeauna deschis la contacte, pentru că el are o adevărată stimă pentru poporulul chinez”, a apreciat Papa Francisc. El a amintit în acest sens o scrisoare deschisă trimisă în 2007 catolicilor chinezi de către Papa Benedict al XVI-lea. Creştinii chinezi sunt divizaţi între o Biserică legată de regimul comunist şi o Biserică clandestină fidelă Romei.

7 comentarii

BULA 19-08-2014 - 11:19

De ce nu cere ajutorul lui Dumnezeu, daca e intermediarul dintre omenire si Cel de Sus ? ONU e mai tare ca Dumnezeu ?

pathfinder 19-08-2014 - 11:54

1. Matale de liber arbitru ai auzit?
2. Stai ghinisor ca Anunnaki vegheaza. Nu va fi cu termonucleare!

BULA 19-08-2014 - 12:01

Era vorba de Papa, care se da intermediarul lui Dumnezeu pe Pamant. Adica Papa se roaga de ONU, cand e mai simplu sa-i transmita lui Dumnezeu ce doreste ? Mari escroci traiesc la Vatican !

pathfinder 19-08-2014 - 12:07

🙂
Daca se roaga Patriarhul Rusiei crezi ca are mai mult succes?!?

Tot in Anunnaki ne este speranta…

BULA 19-08-2014 - 12:12

Pupa-l in kur pe Anunnaki si roaga-l sa-ti dea o masina de lux si o gagica misto. Sa vedem daca ai trecere la el.

urbos 19-08-2014 - 12:15

Ce sa faca el cu o gagica misto? Schimb de oja?

pathfinder 19-08-2014 - 12:20

1. Asa faceti voi in salon, schimb de oja?!?

2. Ia uite cum s-au adunat ei: trolul pe fata si trolul pe dos sa combata…
Mai-mai-mai…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult