Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Francisc declarǎ „rǎzboi” razboiului

Papa Francisc declarǎ „rǎzboi” razboiului

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Ȋntr-o perioadǎ ȋn care conflictele militare sunt tot mai prezente, Papa Francisc a fǎcut un apel anti-rǎzboi, denunțȃnd toate formele acestuia.

Papa Francisc declarǎ „rǎzboi” razboiului (foto:activenews.ro)

Papa Francisc declarǎ „rǎzboi” razboiului (foto:activenews.ro)

Sȃmbǎtǎ, 13 septembrie, cu ocazia unei ceremonii desfășurate la cimitirul militar Redipuglia (nord-estul Italiei) cu ocazia marcării a 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial, Papa Francsc a denunțat toate formele de război. ”După ce am contemplat frumusețea peisajelor din această regiune, unde bărbați și femei lucrează, unde copiii se joacă și cei în vârstă se relaxează, spun doar atât: războiul este o nebunie” a declarat Suveranul Pontif.

Ceremonia de la cimitirul Redipuglia a avut loc în prezența a mii de credincioși catolici sosiți în pofida condițiilor meteorologice nefavorabile înregistrate sâmbătă în Veneto. Conform Agerpres, bunicul Papei Francisc a participat la acest război chiar în luptele violente desfășurate în regiunea Veneto în anii 1917 și 1918.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult