Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Francisc despre atentatul din fața bisericii din Pakistan

Papa Francisc despre atentatul din fața bisericii din Pakistan

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Papa Francisc a denunţat duminică, 22 septembrie, „opţiunea rea, o opţiune a urii şi războiului”, în urma dublului atentat sinucigaş comis în faţa unei biserici, la ieşirea de la slujbă, în Pakistan.

Papa Francisc despre atentatul din fața bisericii din Pakistan

„Astăzi (duminică), în Pakistan, din cauza unei opţiuni rele, o opţiune a urii şi războiului, au murit 70 de persoane. Această cale nu este bună, nu serveşte la nimic”, a spus grav Suveranul Pontif în faţa a mii de tineri, la Cagliari. Papa i-a îndemnat pe tineri „să construiască o lume mai bună, o lume a păcii”, să nu facă „opţiuni eronate care vizează distrugerea”.

Atacul, care nu a fost revendicat pȃnǎ duminicǎ, este cel mai sângeros comis vreodată împotriva minorităţii creştine în Pakistan, potrivit autorităţilor locale. Potrivit mediafax, dublul atentat a vizat Biserica Toţi Sfinţii din Peshawar, cel mai important oraş din provincia Khyber Pakhtunkhwa, în nord-vestul ţării, la sfârşitul slujbei de duminică.

Papa Francisc a încheiat duminică seara o vizită pastorală de o zi în Sardinia, adresându-se tinerilor de pe insulă, puternic afectată de şomaj (18% din populaţia activă, 51% dintre tineri), pe care i-a îndemnat să se „încredinţeze lui Iisus”, care a fost întotdeauna „un tovarăş fidel” pentru el. El a profitat de această vizită pentru a denunţa banii, acest „idol” care comandă totul, aflat în centrul unui sistem economic injust, care a adus „suferinţă” şi absenţa demnităţii.

3 comentarii

tomi 23-09-2013 - 14:23

AAHHHAA !
Se trezeste biserica la ce va previn de ani de zile, ISLAMUL VA FI GROPARUL CRESTINITATI, POATE SI AL JUDAISMULUI SI BUDHISMULUI. Cred cu greutate posibilitatea ca noi sa asteptam acest eveniment, in mod sigur Israelul va desfiinta islamul ca pericol Apocaliptic, salvind omenirea de ceva mai groaznic decit fascismul.
Cred totusi ca lumea se va trezi la timp spre actiunea unei noi CRUCIADE contra islamului si vor intelege diabolismul acestei religii satanice.

tomi 23-09-2013 - 14:33

Procesul unui viitor fara amenintari si terorism este simplu. In primul rind este necesara o uniune a religiilor sub forma unei Internationale, eliminarea divergentelor notiunilor contradictorii din religiile crestina, iudaica si budhista, acceptarea toturor criteriilor diferentiate ale religiilor si crearea unui plan comun de eliminare si condamnare al islamului, Islamul nu este o religie, este o charta a jihadului de cotropire a lumii si de subjugare a omenirii in principiile satanice ale lor. Deci excuderea islamului ca prim pas din rindul religiilor si interzicerea convertirilor va fi primul pas bine facut.
Al doilea pas va fi necesitatea eliminarii totale ale elementelor suport ale urii cum este fascismul si legionarii, urbos, digital huhu, nu vor mai exista, si toti asemenea lor.

cristi 23-09-2013 - 15:18

Se vor termina conflictele între religii când nu vor mai fi văzute acestea ca niște partide politice, ci doar ca modalități pașnice de întâlnire cu Divinitatea

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult