Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Francisc despre viața de zi cu zi a unui suveran pontif

Papa Francisc despre viața de zi cu zi a unui suveran pontif

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Papa Francisc a vorbit despre cum se adaptează vieţii zilnice de la Vatican, dar şi popularităţii la nivel mondial de care se bucură.

Papa Francisc despre viața de zi cu zi a unui suveran pontif (foto: telegraph.co.uk)

Papa Francisc despre viața de zi cu zi a unui suveran pontif (foto: telegraph.co.uk)

Suveranul Pontif se bucură de o foarte mare popularitate la nivel mondial, pe care el însuşi o priveşte ca pe „un act de generozitate al oamenilor Domnului”, însă puţini cunosc viaţa simplă pe care o are suveranul pontif. Referindu-se la popularitatea sa Papa Francis, le-a făcut reporterilor o declaraţie emoţionantă: “Privesc acest lucru ca pe un act de generozitate al oamenilor Domnului. Încerc să mă gândesc la păcatele mele, la greşelile mele şi nu vreau să devin mândru. Pentru că ştiu că nu va dura mult. În doi – trei ani voi fi în Casa Tatălui”. Papa a adăugat că acum se abordează “mai natural” popularitatea, deşi la început îl “speria puţin”.

Fără să vorbească în mod direct despre starea sa de sănătate, el a recunoscut că are unele “nevroze” care necesită tratament, într-un interviu accordat în timpul întoarcerii din Coreea de Sud. Suveranul pontif a recunoscut că nu părăseşte prea des Vaticanul, iar aceasta este una din cauzele nevrozelor. Glumind, suveranul pontif a declarat că cel mai bun leac pentru nevroze este tratamentul zilnic cu “mate” (un ceai argentinian).

Papa a recunoscut că simte nevoia de a reduce frecvenţa călătoriilor şi preferă să îşi petreacă zilele, în timpul verii, citind mai mult, dormind mai mult şi ascultând muzică. Conform mediafax, vorbind despre viaţa de zi cu zi în Casa Santa Marta, Papa Francisc spune că şi-a creat anumite obiceiuri, iar faptul că trebuie să rămână tot timpul între zidurile cetăţii nu I se mai pare atât de constrângător. „Mi-ar plăcea să ies, dar este imposibil. Pentru că dacă mergi undeva, oamenii se vor înghesui… Nu poţi. La Santa Marta duc o viaţă normală: muncesc, mă odihnesc, vorbesc cu oamenii” a menționat suveranul pontif, reamintind că una din îndatoririle papei este audienţa săptămânală de la Vatican, care se desfăşoară în fiecare miercuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult