Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Francisc despre vizita ȋn Albania

Papa Francisc despre vizita ȋn Albania

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Papa Francisc a atras atenția la ȋntoarcerea din prima vizitǎ ȋn Albania, cǎ aceasta „nu este o țară musulmană, ci una europeană”.

Papa Francisc despre vizita ȋn Albania  (foto:telegrafonline.ro)

Papa Francisc despre vizita ȋn Albania (foto:telegrafonline.ro)

Papa Francisc a declarat ȋntr-o conferințǎ de presǎ la ȋntoarcerea din Albania cǎ a ales aceast țarǎ micǎ din afara UE ca primă destinație pe Bătrânul Continent, Papa Francisc pentru cǎ „a dorit să transmitǎ un mesaj, un semnal” către Europa.  Papa nu a oferit explicații în legătură cu afirmația sa, însă a salutat cu insistență „tinerețea” și „capacitatea de fraternitate” ale componentelor musulmană, catolică și ortodoxă ale societății albaneze. Conform Agerpres, Papa Francisc critică de multe ori „oboseala”, problemele privind primirea imigranților, relativismul marilor economii, în special cele europene.

Chiar dacă Albania este o țară cu o populație majoritar musulmană (56%), ea nu este „o țară musulmană, ci una europeană”, a insistat Suveranul Pontif. Tirana a obținut statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană în luna iulie. Unul dintre motivele care ar putea impiedica intrarea anumitor țări în UE, precum Turcia și Albania este adeseori considerat islamul, ȋntrucȃt reprezintă simbolul unei diferențe culturale prea mari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult