Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Francisc încurajează donarea de organe

Papa Francisc încurajează donarea de organe

scris de B.C.R
1 afisari

Papa Francisc încurajează donarea de organe pentru a se pune capăt traficului, dar și-a exprimat refuzul față de legalizarea comerțului cu organe, a declarat sâmbătă primarul Romei.

Vizita Papei Francisc. Măsuri de securitate excepţionale la Rio de Janeiro

Papa Francisc

Papa m-a autorizat să spun că, în opinia sa, donarea de organe din generozitate trebuie să fie încurajată, dar că utilizarea comercială a organelor este imorală’, a declarat primarul Ignazio Marino, după ce a fost primit în audiență vineri de papă, transmite France Presse.

‘Noi trebuie să explicăm că donarea de organe este un act de iubire. Fiecare dintre noi, de exemplu, are doi rinichi și a da unul dintre ei unei rude sau unei persoane pe care o iubim este un gest frumos. Dar a intra în spirala comerțului este o crimă’, a spus Papa, potrivit primarului Marino.

Întâlnirea cu primarul Romei și o delegație internațională de experți în transplant a avut loc în timp ce Statele Unite dezbat oportunitatea de a pune în aplicare stimulente financiare pentru donarea de organe. Aceste stimulente ar putea include rambursarea cheltuielilor de călătorie pentru donatori și asigurări de sănătate pe termen lung.

Liste de așteptare interminabile și moartea a mii de oameni din cauza lipsei de donatori au determinat ca unii factori de decizie din Statele Unite să sugereze legalizarea comerțului cu organe umane.

Papa argentinian i-a condamnat pe cei care abuzează de săraci în cadrul traficului de organe, explicând că a văzut ‘o mulțime de copii argentinieni cu cicatrici lungi pe spate pentru că familiile lor le-au vândut unul din rinichi’, a relatat primarul Romei.

„A exploata sărăcia unei mame care vinde un rinichi pentru câteva sute de euro pentru a-și hrăni copiii, iar apoi acest rinichi este revândut pentru sute de mii de euro este o crimă’, a spus el.

Sfântul Scaun nu a publicat transcrierea audienței, menționează AFP.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult