Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Francisc l-a impresionat pe Obama

Papa Francisc l-a impresionat pe Obama

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Preşedintele american Barack Obama s-a declarat impresionat de Papa Francisc, într-un interviu difuzat miercuri seara de postul de televiziune CNBC.

Papa Francisc l-a impresionat pe Obama

„Discursurile Papei m-au impresionat. Nu pe o temă anume, ci pentru că este o persoană care trăieşte învăţămintele lui Hristos„, a declarat Obama, întrebat în legătură cu retorica moderată a Suveranului Pontif argentinian. Papa Francisc pare să aibă o „smerenie enormă, un enorm sentiment de empatie faţă de săraci. Şi de asemenea, este o persoană care, cred eu, se gândeşte în primul rând cum să îşi apropie oamenii, în loc să îi îndepărteze, să găsească ce este bun în ei”, a adăugat el. „Acest sentiment de iubire şi uniune pare să se manifeste nu numai în ceea ce spune, ci şi în ceea ce face. Şi din partea oricărui lider religios este o calitate pe care o admir”, a conchis preşedintele Obama.

La 13 martie, după alegerea argentinianului Jorge Mario Bergoglio la conducerea Bisericii Catolice sub numele de Francisc, Obama i-a adresat „urări călduroase” „primului papă din Americi”. La 11 februarie, preşedintele Obama i-a mulţumit şi a declarat că se roagă pentru Papa Benedict al XVI-lea, la scurt timp după ce acesta a anunţat spre surpriza generală că renunţă la pontificat din cauza slăbiciunii fizice pe care o resimte. Potrivit mediafax, liderul american, ale cărui măsuri politice, în special în materie de contracepţie, au creat fricţiuni cu instituţiile catolice din Statele Unite, a mers o dată la Vatican la începutul primului său mandat, unde s-a întâlnit cu Benedict al XVI-lea în iulie 2009.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult