Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Francisc: Lumea este în război

Papa Francisc: Lumea este în război

scris de S. P.
11 afisari

Lumea „este în război pentru că a pierdut pacea”, a apreciat miercuri Papa Francisc în avionul care îl conducea spre Cracovia, precizând că nu este vorba despre un „război al religiilor”, relatează EFE.

papa francisc„Nu ne este teamă să o spunem: lumea este în război pentru că a pierdut pacea„, a declarat Suveranul Pontif în fața jurnaliștilor care îl însoțesc în Polonia.

El a precizat că este vorba despre „un război de interese, pentru bani, pentru resursele naturale, pentru dominarea popoarelor„. „Dar nu este un război al religiilor, pentru că toate religiile doresc pacea”, a subliniat Sfântul Părinte.

Pe aeroportul Cracovia — Balice, la scara avionului papa a fost întâmpinat de președintele Poloniei, Andrzej Duda, de soția acestuia, Agata Kornhauser-Duda, și de arhiepiscopul de Cracovia, Stanislaw Dziwisz, însoțiți de doi copii în costume poloneze.

După ce au fost intonate imnurile Vaticanului și Poloniei, papa a fost salutat de prim-ministrul Beata Szydlo.

Până duminică, Suveranul Pontif are o agendă de activități în sudul Poloniei, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor Mondiale ale Tineretului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult