Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Francisc răspunde acuzaţiilor de marxism

Papa Francisc răspunde acuzaţiilor de marxism

scris de A.H.
15 afisari

Papa Francisc a declarat că a cunoscut mulți marxiști care sunt oameni foarte buni, dacă că el nu a fost comunist, răspunzând astfel la criticile ce i-au fost aduse de ultraconservatorii americani după ce a denunțat liberalismul sălbatic. ‘Ideologia marxistă este greșită. Dar în viața mea am întâlnit mulți marxiști care sunt oameni foarte buni, deci nu am nimic cu ei’, a explicat Suveranul Pontif, într-un interviu publicat duminică de cotidianul Italian La Stampa, citat de Agerpres.

Vizita Papei Francisc. Măsuri de securitate excepţionale la Rio de Janeiro

Papa Francisc răspunde acuzaţiilor de marxism

Papa a spus că afirmațiile sale atunci când a condamnat inegalitățile provocate de sistemul economic mondial actual nu au fost o analiză a unui expert, ci se înscriau în doctrina socială a Bisericii Catolice. ‘Această condamnare nu face din mine un marxist’, a spus el.

Fidel imaginii sale de apărător al săracilor, Francisc a denunțat în noiembrie dictatura ‘implacabilă’ care creează ‘o cultură a deșeului’, marginalizând populații întregi.

Rush Limbaugh, un realizator radio american, conservator (metodist), care se bucură de o mare audiență, a calificat discursul Papei drept unul ‘pur marxist’. Un membru al ‘Tea Party’, Jonathon Moseley, a considerat util să precizeze că, în opinia lui, ‘Isus a fost un capitalist care a propăvăduit responsabilitatea personală, nu socialistă’. Și un alt comentator al postului conservator Fox, Stuart Varney, de religie anglicană, l-a acuzat pe papă că este un susținător al ‘neosocialismului’.

3 comentarii

ionisus 15-12-2013 - 18:38

Daca ia apararea saracilor, ai sar in cap toti „capitalistii”, pai ce vrea Papa Francisc, sa le dea bogatii la saraci?! La munca, flamanzilor(daca aveti unde), nu la cerut drepturi! V-a trebuit „democratie” occidentala? O aveti(adica, o avem), asa ne trebuie, sa ne fie de bine!.

briel 16-12-2013 - 17:52

America de Sud este o pepiniera buna pentru socialisti sau macar jumatati de socialisti. Papa e un om placut.

Ia uitati la presedintele Uruguay-ului, ala cu canabisul.

The president is a former member of the Tupamaros guerrilla group, which was notorious in the early 1970s for bank robberies, kidnappings and distributing stolen food and money among the poor. He was shot by police six times and spent 14 years in a military prison, much of it in dungeon-like conditions.

Mujica and his wife chat fondly about meetings with Che Guevara, and the president guesses he is probably the last leader in power to have met Mao Zedong, but he has mixed feelings about the recent revolts and protests in Brazil, Turkey, Egypt and elsewhere. „The world will always need revolution. That doesn’t mean shooting and violence. A revolution is when you change your thinking. Confucianism and Christianity were both revolutionary,” he said.

Un caracter f. interesant.
Uruguay’s president José Mujica: no palace, no motorcade, no frills
http://www.theguardian.com/world/2013/dec/13/uruguay-president-jose-mujica

un crestin 19-12-2013 - 02:41

Aici se potriveste textul din „Sound of Silence”

http://www.youtube.com/watch?v=JOPNVdl6GRY

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult