Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Francisc vede Internetul ca “un dar de la Dumnezeu”

Papa Francisc vede Internetul ca “un dar de la Dumnezeu”

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să fie „cetăţeni digitali” constructivi, folosind Internetul, pe care l-a calificat drept un „dar de la Dumnezeu”.

Papa Francisc vede Internetul ca "un dar de la Dumnezeu" (foto:theguardian.com)

Suveranul Pontif a făcut public primul său mesaj pe reţelele sociale, transmis tradiţional în fiecare an cu ocazia Sfântului Francisc de Sale, ocrotitorul jurnaliştilor, intitulat „comunicarea în folosul unei autentice culturi a întâlnirii”. În acest mesaj, Papa Francisc afirmă că „Internetul poate oferi posibilităţi de întâlnire şi solidaritate între toţi oamenii şi că acesta reprezintă un lucru bun, un dar de la Dumnezeu”. De asemenea, conform cotidianul catolic Avvenire, Suveranul Pontif a atras atenţia asupra riscului excluziunii, dezorientării, închiderii şi ignoranţei, care pot fi favorizate de Internet.

„Mărturisirea evanghelică creştină nu se face printr-un bombardament cu mesaje religioase, ci prin voinţa de a ne oferi altora, prin disponibilitatea de a ne implica răbdător şi respectuos în problemele şi în remedierea dubiilor altora”, a subliniat Francisc, citat de Avvenire. Totodată, Francisc a pledat pentru un dialog adevărat între credincioşi şi necredincioşi. „Dialogul nu înseamnă renunţarea la propriile idei şi tradiţii, ci doar la pretenţia că acestea sunt unice şi absolute”, a menţionat Papa Francisc, afirmaţie care, riscă să atragă criticile catolicilor tradiţionalişti, care l-au acuzat recent de relativism pe Suveranul Pontif. La fel ca predecesorul său Benedict al XVI-lea, Papa Francisc i-a îndemnat pe internauţi „să redescopere liniştea şi calmul” în această lume agitată, potrivit mediafax.

2 comentarii

un crestin 24-01-2014 - 21:46

Si eu cred ca internetul este un dar de la Dumnezeu.

Numai ca, Cel Rau, Sarpele neadormit si-a varat coada cu spurcaciuni pe ici pe colo.

ValVerde 25-01-2014 - 23:15

Sa fie Cel Rau cel care baga virusuri, incetineste semnalul si ne face sa ne uitam parola ???

PS Dar oare de ce nu a facut dumnezeu darul asta mai devreme? Sa zicem acum 287 de ani? Suntem noi oare mai buni ca cei de atunci de primim daruri ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult