Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Ioan PAUL al II-lea a fost beatificat. Un cardinal spaniol a murit din cauza unui infarct

Papa Ioan PAUL al II-lea a fost beatificat. Un cardinal spaniol a murit din cauza unui infarct

scris de Ștefan Constantinescu
4 afisari

Ioan Paul al II-lea a făcut un important pas înainte spre sanctificare odată cu beatificarea de duminică în cadrul unei ceremonii care a atras peste un milion de persoane, cea mai mare mulţime de oameni adunată la Roma de la funeraliile sale cu şase ani în urmă.

Papa Ioan PAUL al II-lea a fost beatificat. Un cardinal spaniol a murit din cauza unui infarct

Papa Ioan PAUL al II-lea a fost beatificat. Un cardinal spaniol a murit din cauza unui infarct

Cardinalul spaniol Agustín Garcia Gasco Vicente, fost arhiepiscop de Valencia, a murit duminică la Roma, în urma unui infarct, potrivit informaţiilor furnizate EFE de Juan Cotino, din cadrul executivului local valencian.
Cardinalul avea 80 de ani, se afla la Roma pentru a asista la ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, însă înainte de începutul acesteia, el a fost dus la spitalul San Carlos de Nancy, din apropierea Vaticanului, pentru că nu se simţea bine.
Agustín García Gasco Vicente s-a născut în 1931 în provincia Toledo, era licenţiat în teologie al Universităţii pontificale din Comillas, şi a fost hirotonisit la 26 mai 1956. În 1985 a fost numit episcop de Nona şi asistent la Arhiepiscopia din Madrid-Alcalá. Din 1992, a fost arhiepiscop de Valencia, unde a rămas până în 2006, când a renunţat la funcţie, la împlinirea vârstei de 75 de ani, aşa cum se obişnuieşte.
În 2007, el a fost numit cardinal de Papa Benedict al XVI-lea.
Potrivit EFE, Agustín García-Gasco a fost unul dintre cei mai critici episcopi faţă de politica actualului guvern socialist, condus de premierul José Luis Rodríguez Zapatero – mai ales cu privire la legi precum cea a casătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex, cea a educaţiei, ori reforma legii divorţului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult