Acasa Cultura-ReligieReligie Papa oferă iertare completă pelerinilor catolici din Madrid

Papa oferă iertare completă pelerinilor catolici din Madrid

scris de R. C.P.
3 afisari

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns, joi la prânz, la Madrid, unde este aşteptat de sute de mii de pelerini care participă la Zilele Mondiale ale Tineretului.

papa_benedictPapa Benedict al XVI-lea a decis să ofere iertare completă celor care participă la Zilele tineretului catolic şi se spovedesc pe durata acestora, în cele peste 200 de confesionale instalate în Parcul Retiro din capitala spaniolă, sau oriunde altundeva. Preoţii veniţi din întreaga lume au primit permisiunea de la cardinalul Antonio María Rouco Varela, cardinalul Madridului, să ridice excomunicarea femeilor care mărturisesc păcatul avortului în perioada 15-21 august şi se căiesc.

În schimbul iertării, femeile vor trebui să arate că se căiesc, şi să facă această dovadă aşa cum le cere preotul: să se roage, să facă o donaţie, să întreprindă un pelerinaj la un lăcaş de cult al Fecioarei Maria, să aibă copii, sau să participe la o slujbă. Unul dintre preoţii care îi primesc pe credincioşi la spovedanie recunoaşte că religia catolică dă dovadă de multă duritate faţă de femeile care au avortat, însă insistă asupra faptului că Biserica nu le închide uşa.

Mii de persoane au manifestat, miercuri seară, la Madrid, împotriva vizitei Papei şi a costurilor ridicate necesare organizării acesteia. Şase persoane au fost arestate în noaptea de miercuri spre joi, iar doi poliţişti au fost răniţi în urma confruntărilor între forţele de ordine şi manifestanţii împotriva Papei de la Madrid.

7 comentarii

oblio 19-08-2011 - 00:44

De ce oare ofera Papa iertare totala? Stie ceva ce noi nu stim ?
Undeva in Polonioa, in anul 1943, un nazi alerga dupa un polonez. Il ajunge, ii pune pistolul pe tampla si cand sa apese pe tragaci, aude vocea Domnului. Nu-l ucide, ii e harazit sa ajunga Papa.Neamtul ridica ochii in sus si intreaba : si eu… ?
-Bine , si tu, ii raspunde Cel de Sus!

Denali 19-08-2011 - 00:56

unde ai citit asta ?…in Gazeta garzii de Fier ?…neo nazistule abject….

Romeo2110 19-08-2011 - 10:44

>unde ai citit asta ?…in Gazeta garzii de Fier ?…neo nazistule abject….

Ignorantule, frunzareste vietile ‘sfintilor’ catolici.

În Bosnia-Herţegovina, foşti preoţi, majoritatea franciscani, au luat parte la masacre. Miroslav Filipovic, călugăr franciscan de la mânăstirea Petricevac, s-a alăturat armatei ustaşe la 7 februarie 1942, participând la un masacru ce s-a soldat cu 2 730 de victime, dintre care 500 de copii. Cu toate că a fost exclus din ordin şi caterisit, când a fost spânzurat pentru crime de război purta roba franciscană. Filipovic a fost şeful pazei lagărului de la Jasenovac, fiind supranumit de însăşi camarazii săi, „Fratele Satana”.

http://www.mehedinteanul.ro/blog/istorie/1631-istoria-aa-cum-a-fost-ustaii–iii-?fontstyle=f-smaller

oblio 19-08-2011 - 08:52

Cum unde am citit? In presa prostule. Tu nu citesti presa ?

Mihail Cerularie 19-08-2011 - 10:10

>Antonio María Rouco Varela, cardinalul Madridului, să ridice excomunicarea
>femeilor care mărturisesc păcatul avortului în perioada 15-21 august şi se
>căiesc.

Buna poanta: sa excomunici pe cineva dintr-o secta. Pai daca esti secta (e drept ca cea mai numeroasa din lume cu 600.000.000 de fani) esti deja excomunicat.

De 1000 de ani BC este sub anatema BISERICII .
Organizatia cu sediul la Vatican mai este LOVITA DE MAI MULTE ANATEME puse atunci cand au avut loc unele din cele 7 SINOADE ECUMENICE.

PS Impotriva pacatul de moarte al avortului nu se foloseste excomunicarea.
In rest intru totul de acord:

„În schimbul iertării, femeile vor trebui să arate că se căiesc, şi să facă această dovadă aşa cum le cere preotul: să se roage, să facă o donaţie,(…), să aibă copii, sau să participe la o slujbă. Unul dintre preoţii care îi primesc pe credincioşi la spovedanie recunoaşte că religia catolică dă dovadă de multă duritate faţă de femeile care au avortat, însă insistă asupra faptului că Biserica nu le închide uşa.

CU DOUA AMENDAMENTE: Catolicii n-au Sf Taine ale Spovedaniei si Impsartasaniei pt ca sunt secta.
2. Locurile lor de pelerinaj nu trebuie frecventate pt ca sunt capisti idolesti une risti sa te indracesti.

spartacus 19-08-2011 - 16:25

Denali, oare cat de limitat trebuie sa fii ca sa nu vezi ca povestea cu nazistul e un banc ? Sau din dorinta de il contrazice pe neacsu faci pe prostul ? Ai grija, exista riscul de a ramane asa . Sau deja esti ?

dorin89 21-08-2011 - 14:01

Al cui urmas este Papa?
Al lui Iisus Hristos?
Greu de spus, orice urmsi al lui Hristos ar fi pazi invatatura lui Hristos si l-ar lua drept pilda pentru viata.
Nu stiu cat ati analizat pe acest Personaj care este atat de controversat macar ca orice om care are un calendar ar trebuie sa se intrebe cine este acest Iisus Hristos de ne calculam zile, lunile si ani avandul pe El ca reper.
Cateva lucruri care cred ca ar trebui sa le stie orice om despre Iisus Hristos:
1. Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. El este Dumnezeu alaturi de Dumnezeu Tatal si Duhul Sfant.
2. Iisus Hristos, unicul Fiul al lui Dumnezeu a venit in lumea noastra prin Sfanta Fecioara Maria.
3. A trait aproximatix 33 de ani. ultimi 3 ani si jumatate a desfasurat o activitate intensa in care a invatat pe oameni calea spre imparatia lui Dumnezeu, cum sa-si mantuiasca sufletul, care sunt adevaratele valori care ar trebui sa aiba prioritate in viata omului, avindecat pe bolnavi, a inviat morti, a fost condamnat prin minciuna de catre lumea religioasa a vremii la moarte, a murit prin moarte de cruce dar a inviat a 3 a zi ca sa dovedeasca ca scrierile vechii de sute de ani ale profetiilor sunt adevarate si ca El este Hristosul. Inviera lui este certificata de Istorie si existenta Biserici. Dupa Inviere a mai fost vazut pentru 40 de zile iar apoi S-a inaltat la Dumnezeu Tatal.
Probabil un astfle de personaj daca azi ar exista ar tine tot timpul prima pagina a ziarelor si al fi cel mai solicitat find nevoit sa aiba sute de asistenti si secretare si multi bani ca sa ai acces la un astfel de personaj. Asa am spune noi ca ar fi normal uitandune la liderii religiosi de pertutindeni. Iisus Hristos a fost diferit de orice om pentru ca a fost deopotriva om si Dumnezeu.
Asa a trait Iisus Hristos:
1. Ca rob, adica a slujit nevoilor omului;
2. Nu a avut o locuinta personala;
3. Modest dar printre oameni ca sa ajute pe cei cu probleme. A fost speranta intr-o lume lipsita de Speranta si Raspunsul!
Vestea buna este ca acest Iisus Hristos asa dupa cum S-a inaltat la cer se va intoarce din nou dar nu cu chip de rob ci ca Imparat al Imparatilor si Domn al Domnilor gata sa judece lumea intreaga si sa rasplateasca pe toti acei ce cred in El si asculta de El!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult