Acasa Cultura-ReligieReligie Părintele Dumitru Stăniloae, 109 ani de la naştere VIDEO

Părintele Dumitru Stăniloae, 109 ani de la naştere VIDEO

scris de M.A.
3 afisari

Se împlinesc vineri 109 ani de la naşterea părintelui Dumitru Stăniloae, cel mai mare teolog ortodox român. Părintele Dumitru Stăniloae s-a născut pe 16 noiembrie 1903 în localitatea Vlădeni, judeţul Braşov, şi a trecut la Domnul pe 5 octombrie 1993, la Bucureşti. A fost profesor de teologie la Facultăţile de Teologie Ortodoxă din Sibiu şi Bucureşti şi membru al Academiei Române.

Parintele Dumitru Staniloae - 109 ani de la nastere

Parintele Dumitru Staniloae - 109 ani de la nastere (Basilica.ro)

Prin gândirea teologică, prin lucrările şi traducerile din Sfinţii Părinţi, între care amintim cele 12 volume ale „Filocaliei”, la care a lucrat 45 de ani, părintele Dumitru Stăniloae a adus cea mai mare contribuţie teologiei ortodoxe româneşti, care cu greu va putea fi egalată.

Părintele profesor Dumitru Stăniloae poate fi considerat o personalitate providenţială deoarece s-a afirmat într-o perioadă în care teologia românească era pe drumul căutării propriei identităţi. Identitatea pe care a câştigat-o prin părintele Dumitru Stăniloae înseamnă întoarcerea spre ceea ce are Ortodoxia mai autentic, către o înţelegere duhovnicească a Sfintei Scripturi, o înţelegere în duh a Sfinţilor Părinţi şi mai ales o deschidere către problematica societăţii contemporane. Gândirea sa teologică este o sinteză între învăţătura de credinţă, spiritualitatea ortodoxă autentică şi expresia ei eclesială”, a declarat pentru „Ziarul Lumina” părintele Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult