Acasa Cultura-ReligieReligie Patriarhia Română: Candelă specială pentru Paşti

Patriarhia Română: Candelă specială pentru Paşti

scris de Laurentiu Banches
16 afisari

Patriarhia Română a lansat cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului un nou model de candelă de cult.

"Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului" (foto:basilica.ro)

Patriarhia Română, în colaborare cu Arhiepiscopia Bucureştilor, pune la dispoziţia credincioşilor ortodocşi, cu ocazia sărbătorilor pascale, un nou model de candelă de cult supranumit „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”. Potrivit basilica.ro, candela este produsă de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinţilor Români” a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Patriarhia Română consideră ca acest nou model de candelă era necesar credincioşilor ortodocşi, care erau nevoiţi să cumpere, din supermarket-uri sau pieţe, candele de diferite forme şi culori, improprii cultului creştin ortodox. Având în vedere că unele dintre aceste candele de pe piaţa liberă au lipite iconiţe ortodoxe, acestea ajungeau după ardere să fie aruncate şi profanate cu sau fără voie.

Credincioşii care achiziţionează aceste candele de cult fac un gest de solidaritate ortodoxă şi contribuie, precum banul văduvei, la împlinirea grabnică a unui ideal naţional: zidirea Catedralei Mântuirii Neamului. Eticheta candelei conţine o imagine cu macheta Catedralei Mântuirii Neamului, precum şi câteva instrucţiuni de folosire pentru siguranţă.

Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie, cu o durată de ardere de aproximativ 60 ore şi este fabricată dintr-un amestec de parafină şi ulei de palmier, având caracteristice specifice cultului creştin-ortodox.

Noul model de candelă de cult poate fi achiziţionat de la pangarele şi magazinele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, având preţul de 7 lei. Patriarhia Româna a amintit şi că în pangarele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, se găseşte de anul trecut şi modelul mic de candelă de cult, cu durată de ardere de aprox. 16 ore, care costă 3 lei.

1 comentariu

tomi 13-04-2012 - 15:18

Cu multă stimă şi respect,din tot sufletul urez UN PASTE FERICIT SI SARBATOAREA PRIMAVERII SFINTE tuturor prietenilor de pe forum, forumişti,redactori şi jurnalişti,tuturor multă sănătate,realizări şi bucurii.Mai adaug o urare pentru noi toţi: ROMANIA,MULT NOROC SI INDEPENDENTA, SINGURUL TAU CONDUCATOR SA FIE POPORUL ROMAN.
tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult