Acasa Cultura-ReligieReligie Patriarhia Română: Pelerinii români din Israel şi Egipt sunt în siguranţă

Patriarhia Română: Pelerinii români din Israel şi Egipt sunt în siguranţă

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Patriarhia Româna a anunţat joi, 22 noiembrie, că cei aproape 200 de pelerini  români aflaţi în pelerinaj în Israel şi Peninsula Sinai din Egipt sunt în condiţii de siguranţă deplină.

Patriarhia Română: Pelerinii români din Israel şi Egipt sunt în siguranţă (foto: destinatiieuropene.ro)

Într-un comunicat al Patriarhiei Române prezentat „în contextul recentelor tensiuni din Orientul Mijlociu” remis de Agerpres se precizează că „pelerinii români nu sunt expuşi în niciun fel unor eventuale pericole în ceea ce priveşte siguranţa personală”. Se specifică faptul  că reprezentatul de la Ierusalim al agenţiei Patriarhiei Române, Basilica Travel, şi firma de turism parteneră din Israel, împreună cu autorităţile israeliene şi palestiniene, „asigură vizitarea în condiţii de deplină siguranţă a tuturor obiectivele incluse în programul pelerinajului”.

În acest context, Patriarhia a menţionat că obiectivele religioase vizitate din Israel şi teritoriile palestiniene se află în locuri sigure, departe de zonele de conflict. Totodată în comunicat se adaugă faptul că „Patriarhia Română asigură participanţii la următoarele pelerinaje organizate de Agenţia Basilica Travel în Israel că nu există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte buna desfăşurare a pelerinajelor conform programului anunţat”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult