Acasa Cultura-ReligieReligie Patriarhul Daniel a sfinţit Biserica Eroilor Aviaţiei Române

Patriarhul Daniel a sfinţit Biserica Eroilor Aviaţiei Române

scris de M.A.
33 afisari

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sfinţit vineri prima biserică închinată Eroilor Aviaţiei Române.

Patriarhul Daniel a sfinţit Biserica Eroilor Aviaţiei Române

Patriarhul Daniel a sfinţit Biserica Eroilor Aviaţiei Române (foto: Ziarul Lumina)

Alături de Preafericirea Sa s-a aflat şi Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal. La eveniment au participat peste 300 de cadre militare şi zeci de credincioşi din Capitală, transmite Basilica.ro

După slujba de sfinţire, Patriarhul României le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa construirii de biserici în cinstea celor căzuţi la datorie. „Aici se face legătura între Cer şi pământ. Aici pe pământ se deschide o poartă a Cerului pentru că biserica nou-sfinţită este plină de harul ceresc. Ea a fost darul lui Dumnezeu pentru noi până în ziua sfinţirii, iar de acum încolo este Casa lui Dumnezeu pentru noi şi poartă a Cerului, pentru că Dumnezeu dăruieşte darurile Sale celor care aduc daruri. A fost darul nostru pentru Dumnezeu până la sfinţire şi darul lui Dumnezeu pentru oameni. Biserica aceasta însă are un specific aparte. Este unică în felul ei prin faptul că ea a fost zidită într-un muzeu şi anume, Muzeul Aviaţiei Române”, a spus Preafericitul Părinte Daniel.

Lăcaşul de cult are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul şi pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. Biserica este amplasată în incinta Muzeului Naţional al Aviaţiei, din Sectorul 2 al Bucureştilor.

1 comentariu

ciufulici 23-06-2012 - 02:36

Aceasta ne duce la intrebarea; CUM DE NU AVEM O BISERICA A PRESEDINTILOR ROMANIEI? Caci acestia oricum sunt eroi, din principiu, pai cata critica inghit, ohoho!, ar trebui sfintiti!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult