Acasa Cultura-ReligieReligie Patriarhul Daniel: Maica Domnului este icoana vie a Bisericii

Patriarhul Daniel: Maica Domnului este icoana vie a Bisericii

scris de M.A.
2 afisari

Maica Domnului este icoana vie a Bisericii, care străjuieşte întreg anul bisericesc, a afirmat, duminică, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cuvântul de învăţătură rostit la Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală.

Patriarhul Daniel: Maica Domnului este icoana vie a Bisericii

Patriarhul Daniel: Maica Domnului este icoana vie a Bisericii

În ziua Naşterii Maicii Domnului, Întâistătătorul BOR a evidenţiat „legătura tainică” dintre Sfânta Cruce şi Maica Domnului, evidenţiind faptul că, atunci când Hristos se afla răstignit, Mântuitorul i-a cerut mamei sale să devină maică a ucenicului său Ioan, aflat, alături de aceasta, lângă cruce.

„Prin aceasta Maica Domnului devine maică spirituală a tuturor creştinilor, din maică după trup a lui Hristos, primind vocaţia de a fi maică duhovnicească”, a spus Patriarhul.

El a explicat că sărbătoarea naşterii Maicii Domnului a fost rânduită pe 8 septembrie, pentru că această cifră semnifică veşnicia, infinitul.

De asemenea, Patriahul Daniel a arătat că Maica Domnului străjuieşte anul bisericesc, naşterea sa fiind sărbătorită în septembrie, la începutul acestuia, iar adormirea în august, în ultima lună a anului bisericesc.

În contextul marcării Duminicii dinaintea Înălţării Sfintei Cruci, în predica rostită la Catedrala Patriarhală, înaltul ierarh ortodox a reliefat importanţa crucii în viaţa Bisericii şi a credincioşilor, afirmând că ea este „semnul iubirii smerite şi jertfelnice a lui Hristos care învinge păcatul şi Moartea”.

Patriarhul a amintit astfel numirea crucii „cea de viaţă făcătoare”, „lumina vieţii creştine”, pe care „ţăranul ortodox o aşează pe porţile curţilor, sfinţind spaţiul şi timpul său”, la răscrucea drumurilor, la izvor, pe pâine, înainte de a o băga în cuptor, ori pe mormintele celor dragi, Hristos fiind „calea”, „apa cea vie” şi „pâinea” şi speranţa spre înviere a acelora care-i urmează chemarea.

6 comentarii

MalVerde 08-09-2013 - 17:23

Se vede dupa pungile de la ochi si nasul borcanat ce vinuri bune are patriarhia in religia inumana ortodoxa care exclude femeia de la absolut.
Un curvar si nimic mai mult, si inca unul nebun care se crede sfint in ce face.

un crestin 08-09-2013 - 18:11

Omule, pungile de sub ochi arata probleme grave la rinichi si faptul ca e deshidratat.

ValVerde 08-09-2013 - 18:34

Hihihi…asta-i zic si eu evestei cind vin tirziu acasa dupa ce am discutat cu niste prieteni, si dimineata ma doare capul si sint cam mahmur, dar altfel ginditor si asezat.

Nu stiu de ce nu ma crede…femeie, deh!

Tache 09-09-2013 - 04:27

Debutul pungilor de sub ochi se face insidios, incetul cu incetul; initial puteti observa o mica „pernuta” imediat sub pleoapa inferioara. In lipsa tratamentului, aceasta se poate mari, astfel incat odata cu trecerea timpului sa se transforme intr-o umflatura inestetica a pielii.

Dar din ce cauza si cum anume apar aceste umflaturi? O cauza este, dupa parerea expertilor, procesul natural de imbatranire. Specialistii sustin ca in mod normal exista o cantitatate de grasime in zona de sub ochi, care este tinuta in loc de ligamente. Odata cu imbatranirea, aceste ligamente devin mai laxe si se detensioneaza, permitand grasimii de sub ochi sa inainteze spre suprafata pielii, formand pungutele de sub ochi.

Odata cu trecerea timpului, punga aceasta creste, odata cu pierderea elasticitatii pielii, care formeaza un aspect de saculet. Expertii ne spun ca momentul la care apar aceste modificari depinde de foarte multi factori, incluzandu-l aici si pe cel genetic, anume daca parintii au avut sau nu pungi sub ochi. Un rol foarte important il are mostenirea genetica, putand fi vorba despre niste defecte anatomice, structurale si ereditare care pot face ca unele persoane sa dezvolte aceste pungi mai devreme decat altele.

Dar nu este vorba doar despre ereditate: si stilul de viata are un rol decisiv. Te culci tarziu? Mananci fructe de mare deseori? Faci prea putine exercitii fizice? Expertii sustin ca toate acestea pot determina formarea timpurie a pungilor de sub ochi. Uneori o SINUZITA CRONICA sau o RINITA ALERGICA pot duce la formarea de umflaturi ale pielii de sub ochi. Aceasta umflare repetata conduce la pierderea elasticitatii pielii si la aparitia pungilor de sub ochi. De aceea daca aveti nasul infundat si simtiti dureri la nivelul arcadelor sau la nivelul obrajilor, este important sa consultati un medic ALERGOLOG. Utilizarea unei perne in plus la culcare poate fi de asemenea de folos; se faciliteaza in acest mod drenajul sangelui si acest lucru poate face ca ochii sa nu mai fie atat de umflati dimineata.

un crestin 08-09-2013 - 18:17

„Mântuitorul i-a cerut mamei sale să devină maică a ucenicului său Ioan, aflat, alături de aceasta, lângă cruce.”

Cu tot respectul pentru Maica Domnului, Isus si-a incredintat Mama in ingrijirea ucenicului Ioan .

un crestin 08-09-2013 - 18:36

! Şi din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult