Acasa Cultura-ReligieReligie Patriarhul Daniel: Unii se smeresc, iar alţii se revoltă, în timp de suferinţă

Patriarhul Daniel: Unii se smeresc, iar alţii se revoltă, în timp de suferinţă

scris de C.P.
645 Afisari

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a afirmat, duminică, la Biserica Sfântul Mucenic Pantelimon din Bucureşti: “criza ne scoate din neutralitate şi indiferenţă”.

Preafericitul Parinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Preafericitul Parinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

‘Multele încercări sau situaţii de criză i-au maturizat pe oameni mai mult, i-au făcut mai atenţi în folosirea bunurilor materiale, mai receptivi în ceea ce priveşte folosirea posibilităţilor de a-i ajuta pe alţii. În general, situaţia de criză ne scoate din neutralitate şi indiferenţă. Cine trece prin suferinţă nu mai poate fi neutru’, a spus patriarhul Daniel.
Întâistătătorul BOR a oficiat, duminică, Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi a binecuvântat lucrările de reabilitare de la Biserica ‘Sfântul Mucenic Pantelimon‘ – Foişorul de Foc din Capitală, în urma incendiului din 9 ianuarie, care a afectat cupola şi turla sfântului lăcaş. Preafericitul părinte a sfinţit pictura bisericii, icoanele şi crucea de la sfânta masă a sfântului altar. Patriarhul a îndemnat ca, ‘încercaţi de necazuri şi nevoi’, (…) ‘să cerem mai mult ajutorul lui Dumnezeu şi să manifestăm mai multă întrajutorare frăţească, numită astăzi, mai modern, solidaritate’.
‘Încercările ne duc la mai multă smerenie. Prea adesea suntem obişnuiţi cu succesul, cu biruinţa, cu realizările, prin care ne supraestimăm adesea şi uităm să mulţumim lui Dumnezeu‘, a spus înaltul ierarh ortodox, subliniind că, aşa cum spune poporul nostru, ‘întotdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu’. Patriarhul consideră că ‘unii se smeresc, iar alţii se revoltă, în timp de suferinţă, de necaz’, depinzând de noi ce sens dăm încercării, deoarece, prin smerenie, avem posibilitatea de a ‘transforma suferinţa în biruinţă’. Daniel i-a îndemnat pe credincioşi să nu cadă în deznădejde şi să nu judece pe alţii la necaz, înainte de a-i ajuta, creştineşte, chiar de două ori.

10 comentarii

BULA 15-01-2012 - 19:28

Sfanta Masonerie intra in actiune. Feriti partia !

Tache 15-01-2012 - 19:36

Moartea Patriarhului Teoctist nu a fost naturala. Patriarhul Teoctist a fost un vechi membru al Miscarii Legionare si trebuia indepartat, pentru ca se impotrivea viguros la schimbarile pe care le vedem.

BULA 15-01-2012 - 19:41

Orice om inteligent si-a dat seama ca Patriarhul Teoctist a fost asasinat cu sange rece. I s-a facut o operatie de prostata, zona puternic irigata de vase de sange, cu risc major de hemoragie necontrolata, in timp ce lua medicamente anticoagulante.

tomi 15-01-2012 - 20:38

Pacat ca nu l-au terminat cu mult inaite de a baga suflul legionar in credinciosi.
tomi

Romeo2110 18-01-2012 - 07:45

Conform martorilor oculari, PF Teoctist avea taieturi pe abdomen !
Deci au fost doua operatii ! De prosta nu se moare !

Asasinul PF Teoctist este doctorul Ionel Sinescu, membru al lojei masonice Eduard Caudela !

tomi 15-01-2012 - 20:42

Dumnezeu plateste dupa merite tuturor.Desigur ca nu in RAI se duc hoiturile legionare iar iadul le asigura cazare pina vor fi transferati in smoala.
tomi

Salut 15-01-2012 - 20:45

Cracanel, ai viziuni?

Romanul 15-01-2012 - 20:24

Iadul sa te manance eretic protestant si arghilofil !

urbos 15-01-2012 - 22:03

Naparca asta de popa indeamna dobitocimea la „smerenie”, auzi. Hahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS