Acasa Cultura-ReligieReligie Patriarhul Kiril al Rusiei a vizitat o colonie de pinguini (video)

Patriarhul Kiril al Rusiei a vizitat o colonie de pinguini (video)

scris de M.A.
24 afisari

Patriarhul Kiril al Moscovei si Intregii Rusii a mers miercuri la baza ruseasca Bellingshausen din Antarctica pentru a oficia o slujba in cadrul turneului sau apostolic in America de Sud, care a inceput intalnirea istorica cu papa Francisc.

Patriarhul Kiril

Patriarhul Kiril

Au participat şi membri ai altor expediţii din apropierea bazei. Patriarhul s-a rugat pentru sănătatea exploratorilor polari în mica biserică Sfânta Treime, singura biserică ortodoxă rusă de pe continentul îngheţat.

Pe durata scurtei sale deplasări în Antarctica, Patriarhul Kiril a mers şi pe o mică insulă să vadă o colonie de pinguini.
Serviciul religios a avut loc la Biserica Sfintei Treimi, un lacas de cult construit din lemn, cel mai sudic avanpost al ortodocsiei, a informat purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Ruse, Alexandr Volkov. ”Este un eveniment istoric in viata ortodoxiei ruse si dovedeste ca Biserica Rusa isi indeplineste misiunea pe toate continentele”, a declarat aceasta.
Inaltul prelat efectueaza aceasta vizita la invitatia oamenilor de stiinta rusi de la baza de pe continentul austral. El i-a stropit cu apa sfintita si a tinut o slujba pentru cei 64 de exploratori polari rusi care si-au pierdut vietile in Antarctica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult