Acasa Cultura-ReligieReligie Percheziţii: poliţia caută icoane furate

Percheziţii: poliţia caută icoane furate

scris de A.P.
11 afisari

Poliţiştii desfăşoară joi dimineaţă patru percheziţii domiciliare în Bucureşti, Câmpulung Muscel şi Dobreta Turnu Severin la suspecţi de furturi de icoane din biserici, informează IGPR.

Sfantul Vasile cel Mare

Sfântul Vasile

Percheziţiile sunt efectuate de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR, împreună cu poliţişti de la IPJ Hunedoara, IPJ Argeş şi IPJ Mehedinţi şi se urmăreşte identificarea şi recuperarea mai multor icoane sustrase din biserici monument istoric de pe raza judeţelor Hunedoara, Mureş şi Vâlcea. Până în prezent, în această cauză poliţiştii din cadrul SIC – IPJ Hunedoara, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul DIC – IGPR, au identificat şase suspecţi, reuşind totodată recuperarea a 85 de icoane, reprezentând 80% din valoarea prejudiciului cauzat.

Potrivit sursei citate, cei şase sunt cercetaţi în stare de arest preventiv, împotriva acestora fiind pusă în mişcare acţiunea penală.

6 comentarii

iconoclastul 17-01-2013 - 13:48

Pai ce ce le-au furat sunt ortodocsi . Doar ei le considera valoroase . Pentru mine nu sunt decat niste idoli spurcati si nu m-as atinge de ele nici sa ma platesti in aur. Idolatria este pacat de moarte mult mai grav decat crima sau hotia in ochii lui Dumnezeu .A te inchina la altceva in afara de Dumnezeu este cea mai mare ofensa adusa Lui si in decursul istoriei i-a pedepsit drastic pe israeliti cand se dedau la idolatrie . Aviz amatorilor !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 17-01-2013 - 14:06

Nimic mai fals, nimic mai aberant. D-ta nu ai nici bun simt sinu ai nici pregatire teologica pt. ca sa emiti asftel de aberatii despre icoane. Inainte ca religia d-tale protestanta si neoprotestanta sa existe, pentru icoane au murit milioane de credinciosi. Daca d-ta crezi ca chipul Mintuitorului Hristos care apare intr-o icoana ortodoxa este idolatrie, inseamna ca da, ortodoxia este o credinta idolatra, cu un idol, penumele lui Iisus Hristos. Idolul vostru cine e?

iconoclastul 17-01-2013 - 14:57

Pregatire teologica zici ? Ap.Petru care era de meserie pescar ce pregatire teologica avea ? Dar ceilalti apostoli Ioan Andrei Iuda Filip etc aveau si ei facute cursuri de teologie ? Daca citesti Biblia cap coada si ai cel putin doi neuroni buni in cutia craniana iti poti da seama si singur ca a te inchina la imagini cu fapturi din CER sau de pe PAMANT este idolatrie .Asculta de sfatul lui Hristos care i-a spus femeii samarinence ca adevaratii inchinatori se vor inchina Tatalui in DUH si ADEVAR . DUMNEZEU ESTE DUH SI CEI CE I SE INCHINA LUI TREBUIE SA I SE INCHINE IN DUH SI ADEVAR Ioan 4;23,24

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 17-01-2013 - 15:09

Apostolii au fost intradevar oameni simpli, insa, pentru cei pt. stiinta d-tale, trebuie sa-ti aduc aminte ca ei au devenit cei mai intelepti teologi datorita POGORIRII Duhului Sfint asupra lor, in ziua cincizecimii sau, cum se mai spune, a Rusaliilor. Acest lucru s-a intimplat o singura data in istoria omenirii si nuse va mai repeta.

Cind te rogi in fata Sfintei Icoane a Mintuitorului Hristos, tot in Duh si Adevar te rogi, avind un dublu avantaj ca Il ai pe Hristos DIRECT INAINTEA TA! Voi, protestantii si neoprotestantii credeti in Dumnezeu avind ca baza slava desarta si egocentrismul vostru desantat. A spune ca icoana este idolatrie va face sa va imbracati imediat cu haina ipocriziei pentru ca, in majoritatea bisericilor protestante si neoprotestante intilnesti vitralii cu chipul Mintuitorului Hristos, sau imagini cu Sfintul Potir, ca sa nu mai spun despre brosurile pe care le impartiti in aeroporturi, gari, guri de metrou, unde apare chipul Mintuitorului Hristos in diverse ipostaze, sau ilustrind fel si fel de imagini din Vechiul si Noul Testament. Spre stiinta ta, ar trebui sa stii ca in SUA, multe biserici protestante organizeaza in mod curent expozitii de icoane bizantine. Martin Luther, creatorul protestantismului nu avea nimic impotriva icoanelor ortodoxe, el manifestindu-se doar impotriva artei „neoliberale” a vestului catolicizat, care pevertea intr-un mod rusinos Sfinta Scriptura prin arta unor pictori renascentisti ce imortalizau personaje biblice in trupuri nude, indecente.

iconoclastul 17-01-2013 - 17:52

Noi trebuie sa ne rugam doar la Dumnezeu . Iata ce scrie psalmistul la Psalmi 65;1,2 Tie ti se cuvine toata lauda si tacerea o. Dumnezeule in Sion Fagaduinta facuta tie se va implini. O,Ascultator al rugaciunii la tine va veni orice carne. IATA CA DOAR DUMNEZEU ESTE ASCULTATORUL RUGACIUNILOR . Iar ap.Pavel scrie in epistola catre 2Corinteni 5;7 CACI NOI UMBLAM PRIN CREDINTA NU PRIN VEDERE. Ce spune Pavel ???? NU UMBLAM PRIN VEDERE ADICA NU AVEM NEVOIE DE IMAGINI CI AVEM NEVOIE DE CREDINTA .Ce este credinta spune tot el la Evrei 11;1 Credinta este o puternica convingere despre lucrurile care nu se vad .

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 17-01-2013 - 18:28

Rastalmacirea Sfintei Scripturi dupa mintea unor nepriceputi duce la astfel de explicatii gresite. Daca Sf. Apostol Pavel ar fi urmat rastalmacirea ta, atunci, cind el L-a vazut pe Mintuitorul in drumul lui spre Damasc, nu L-ar fi urmat, nu s-ar fi lasat de credinta lui in zei. El a vazut si a crezut, iar cele zise de Mintuitorul lui Pavel, ti se potriveste si tie si tuturor protestantilor : Zadarnic iti este tie sa lovesti cu piciorul in tepusa (Fapte 9,5). Roaga-i pe sefiitai protestanti sa arda toate brosurile tiparite cu chipul Mintuitorului ca sa va reveniti. Pina atunci, insa, accepta ca si pastorii vostri nu vad nimic rau in icoanele noastre ortodoxe.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult