Acasa Cultura-ReligieReligie Politica îşi face cruce în scop caritabil

Politica îşi face cruce în scop caritabil

scris de A.H.
5 afisari

Un proiect de lege iniţiat de democrat-liberali privind parteneriatul între stat şi biserică a fost adoptat de deputaţi. Iniţiativa prevede oferirea de sprijin unităţilor de cult pentru ca acestea să furnizeze servicii de asistenţă socială.

Biserica Sfantu SilvestruReglementarea instituie finanţarea următoarelor activităţi aflate în sfera asistenţei sociale, iniţiate de culte, de asociaţiile şi fundaţiile înfiinţate de acestea, precum şi de asociaţiile ecumenice: servicii sociale, acţiuni caritabile, formarea şi instruirea corpurilor de voluntari şi activităţi de educaţie şi formare inclusiv în domeniul îngrijirii persoanelor dependente, al medierii.

Biserica are un rol esenţial în coagularea comunităţii în jurul unor priorităţi sociale, mai ales în această perioadă de criză economică. Biserica poate stimula voluntariatul care trebuie să devină o formă esenţială de implicare a comunităţii”, se precizează într-un comunicat, citat de Agerpres, semnat de deputatul PDL Raluca Turcan.

Sunt vizate următoarele categorii de persoane: copii aflaţi în dificultate, persoane adulte cu dizabilităţi, persoane vârstnice lipsite de venituri, fără susţinători legali, bolnavi sau greu deplasabile, ori cu dizabilităţi, care nu se pot întreţine singure, persoane care au avut de suferit de pe urma calamităţilor naturale, familii sărace care, din cauza resurselor financiare şi materiale reduse, nu pot asigura o îngrijire şi o educaţie corespunzătoare copiilor, nu au acces la servicii de asistenţă medicală şi nu sunt cuprinse în sistemul de protecţie socială a statului.

Potrivit calităţii lor de furnizori de servicii sociale, prevăzută de lege, cultele pot organiza şi acorda servicii sociale direct, prin structurile proprii unităţilor de cult, respectiv departamente, compartimente, sau prin asociaţiile şi fundaţiile înfiinţate în acest scop.

Autorităţile administraţiile locale vor deveni parteneri la proiecte prin punerea la dispoziţie a terenurilor, clădirilor şi a unor sume de bani necesare derulării acţiunilor finanţate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult