Acasa Cultura-ReligieReligie Poliţist în slujba lui Hristos. Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, hirotonit preot

Poliţist în slujba lui Hristos. Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, hirotonit preot

scris de M.A.
27 afisari

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspectorul de poliţie Bogdan Niţu, a devenit preot, după ce a fost hirotonit de Preasfinţia Sa Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei.

Bogdan Nitu

Bogdan Nitu (foto: IGPR si nou.zhd.ro)

Inspectorul de poliţie nu va fi plătit pentru munca de preot, iar, în cursul săptămânii, va lucra pe postul de purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, transmite RRA. Până să fie hirotoni preot, Bogdan Niţu a susţinut un examen de capacitate preoţească, la catedrala ortodoxă din Orăştie, după care a primit titlul de diacon. Apoi a urmat slujba de hirotonire oficiată de Episcopul Devei şi Hunedoarei la biserica ortodoxă din satul Bobâlna.

Bogdan Niţu va oficia slujbele de duminică la Catedrala Episcopiei din Deva, alături de ceilalţi preoţi de acolo. Noul preot al poliţiştilor hunedoreni are 35 de ani şi a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti – specializarea Teologie Pastorală, în anul 2000.

“Am fost întrebat de nenumărate ori – în dubla mea calitate de absolvent de teologie ortodoxă şi ofiţer de poliţie – dacă este posibil ca un poliţist profesionist să fie şi un bun creştin, un autentic trăitor al valorilor moralei creştine. Personal, consider că această întrebare este greşit formulată. În cei cinci ani de când îmbrac uniforma de poliţist am înţeles că este mult mai corectă întrebarea: ‘Cum este posibil pentru cineva să fie un poliţist profesionist fără a fi totodată şi un creştin autentic?‘ “, a declarat Preot – inspector de poliţie Bogdan Niţu, citat de episcopiadevei.ro.

“Cu alte cuvinte, menirea poliţiei nu contrazice credinţa creştină, ba chiar este complementară misiunii Bisericii, deoarece ambele promovează slujirea aproapelui, în special a categoriilor sociale vulnerabile, şi luptă împotriva răului, indiferent de forma sub care s-ar manifesta acesta. Ca şi poliţist nu poţi să nu împărtăşeşti – chiar dacă nu conştientizezi pe deplin acest fapt – principiile fundamentale ale credinţei creştine. Nu poţi citi, şi mai ales pune în aplicare, Codul Penal fără a respecta mai întâi Decalogul. Fie că luptă cu infracţiunea (atenţie, nu cu infractorul, ca persoană, ci cu răul social produs de faptele acestuia) sau cu păcatul în accepţiunea Bisericii, poliţistul, care este un membru al Bisericii ce se împărtăşeşte cu harul Sfintelor Taine, urmăreşte acelaşi scop ca oricare creştin: mântuirea sa şi a celorlalţi prin unirea cu Binele Suprem şi negarea răului generat de egoismul celor care pun mai presus propria persoană suprimând drepturile fireşti ale celorlalţi (dreptul la viaţă, dreptul la proprietate privată etc.)”, a mai spus Bogdan Niţu.

1 comentariu

Salut 14-11-2011 - 18:29

In Guiness Book ati verificat? Poate ii faceti un loc pe acolo.

Oups, ati venit cam tarziu. Podiumul si alte mii de locuri sunt ocupate de Iran, Pakistan, Arabia Saudita…ma rog, stiti voi, „democratii autentice”. Macar sunteti pe drumul cel bun, spre „tarile civilizate”.

Tot inainte!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult