Acasa Cultura-ReligieReligie Porumbeii Papei au întârziat zborul

Porumbeii Papei au întârziat zborul

scris de L.M.
5 afisari

Papa Benedict al XVI-lea a dat drumul duminică la doi porumbei, simboluri ale păcii, după rugăciunea Angelus, însă cele două păsări, aşa cum s-a întâmplat şi în alte dăţi, au refuzat să zboare imediat, dând ocazia suveranului pontif să facă o glumă.

papa_benedict

Porumbeii Papei au întârziat zborul

Primul porumbel s-a aşezat la fereastra papei şi a rămas un timp acolo, în timp ce al doilea a intrat în camera în care se afla suveranul pontif, alături de doi copii, înainte de a pleca definitiv. ‘Vor să rămână în casa papei’, a comentat amuzat Benedict al XVI-lea, după lansarea porumbeilor, ‘simbol al păcii pentru oraşul Roma şi pentru lumea întreagă’. Această tradiţională lansare de porumbei marchează sfârşitul ‘lunii păcii’, organizată de Acţiunea catolică de la Roma (ACR), care se termină printr-o ‘caravană a păcii’ pe străzile capitalei italiene, până în Piaţa Sf. Petru de la Vatican.
Amintind de ziua internaţională de rugăciune pentru pace pe Pământurile Sfinte, Benedict al XVI-lea s-a declarat ‘în profundă comuniune’ cu patriarhul latin din Ierusalim, invocând ‘darul păcii pentru acest pământ binecuvântat de Dumnezeu’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult