Acasa Cultura-ReligieReligie Primul portret al lui Iisus realizat în timpul vieţii?

Primul portret al lui Iisus realizat în timpul vieţii?

scris de M.A.
2 afisari

Istoricii biblici încearcă să afle dacă una dintre cele 70 de tăbliţe descoperite într-o peşteră în Iordania ilustrează primul portret al lui Iisus.

Primul portret al lui Iisus realizat în timpul vietii?

Primul portret al lui Iisus realizat în timpul vietii? (dailymail.co.uk)

Imaginea, care reprezintă un bărbat purtând o coroană de spini pe cap, se presupune că a fost realizată în timpul vieţii lui Iisus, scrie Daily Mail, citat de Mediafax. Portretul, puţin mai mic decât un card de credit, a fost descoperit într-o peşteră din Iordania, odată cu alte aproximativ 70 de cărţi din foiţe de metal. Istoricii cred că această colecţie a fost realizată de primii creştini în primele decenii după crucificarea lui Iisus Hristos. Cea mai convingătoare dovadă că aceste cărţi sunt creştine este aceea că pe una dintre ele pare a fi ilustrată o hartă a Ierusalimului şi cruci în afara zidurilor oraşului. De asemenea, pe una dintre tăbliţe pare a fi scris „Salvatorul Israelului” în limba ebraică veche.

Directorul Departamentului Iordanian de Antichităţi, Ziad al-Saad, crede că aceste tăbliţe ar putea fi mai importante decât inscripţiile de la Marea Moartă. „Informaţiile de până acum sunt încurajatoare şi se pare că suntem martorii unei descoperiri foarte importante, poate cea mai importantă din istoria arheologiei”, a declarat al-Saad.

Se presupune că aceste tăbliţe au fost descoperite între anii 2005 şi 2007, însă nu se află în posesia arheologilor, ci la un nomad israelian, Hassan Saida. Acesta a refuzat să vândă tăbliţele, însă două dintre ele au fost trimise în Anglia şi Elveţia pentru teste.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult