Acasa Cultura-ReligieReligie Programul noii slujbe de Înviere de la Constanța

Programul noii slujbe de Înviere de la Constanța

scris de Misu Andrei
57 afisari

În această noapte, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia din nou slujba de Înviere, cu public, credincioșii fiind invitați să vină ca să primească Lumină, în condițiile în care acest lucru nu a fost posibil de Paște. Arhiepiscopia Tomisului a publicat pe pagina de Facebook programul „noii” Învieri.

Slujba Intampinarea Domnului

foto: Basilica.ro

Arhiepiscopul Tomisului a transmis, într-un comunicat de presă, programul slujbelor din noaptea de 26 spre 27 mai, de Odovania praznicului Învierii, ritual săvârşit întocmai celui din noaptea de Paşte, în finalul mesajului arhiereul adăugând chemarea ecleziastică „Veniţi de primiţi Lumină!”

Conform programului, în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopţii, în bisericile şi mănăstirile din Eparhia Tomisului se va oficia Odovania Învierii, începând cu ora 23:40.

„La ora 23:40, clerul iese din biserici, cântând ‘Învierea Ta Hristoase…’ şi oferind lumină credincioşilor prezenţi; aceeaşi lumină sfântă adusă în noaptea de Paşte, de la Sfântul Mormânt din Ierusalim.

La ora 24:00 se citeşte Evanghelia Învierii şi începe Slujba Utreniei Învierii, după rânduiala consacrată şi prevăzută în cărţile de slujbă.

În jurul orei 1:30, va începe slujba Sfintei Liturghii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult