Acasa Cultura-ReligieReligie Programul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștină

Programul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștină

scris de A.B.
6 afisari

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștină se va desfășura și în acest an în perioada 18 – 25 ianuarie, anunță Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Programul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștină

Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștină din anul 2014 este „Oare s-a împărțit Hristos?”, inspirată din textul scripturistic de la I Corinteni 1, 1-17.

În București, aceasta se va desfășura după următorul program: sâmbătă, 18 ianuarie, orele 17,00, la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, iar duminică, 19 ianuarie, orele 17,00, fiecare Biserică va face rugăciuni pentru unitatea creștină în cadrul slujbelor duminicale.

Luni, 20 ianuarie, orele 17,00, evenimentul va avea loc la Biserica anglicană din strada Arthur Verona 3; marți, 21 ianuarie, orele 17,00, la Biserica reformată Calvineum; miercuri, 22 ianuarie, orele 17,00, la Biserica greco-catolică Sf. Vasile cel Mare; joi, 23 ianuarie, orele 17,00, la Biserica evanghelică; vineri, 24 ianuarie, orele 17,00, la Biserica armeană Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, iar sâmbătă, 25 ianuarie, orele 16,00, la Catedrala patriarhală din Dealul Mitropoliei. În mod tradițional, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor este celebrată în perioada 18 — 25 ianuarie și este o inițiativă promovată în comun de Consiliul Mondial al Bisericilor și Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor.

Perioada 18 — 25 ianuarie a fost propusă în 1908 de pastorul Paul Wattson. Textele pregătite pentru celebrările ecumenice din timpul „Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor” din acest an au fost stabilite de un grup de reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice, ai Bisericii Ortodoxe și ai Bisericilor Vetero-Catolice și protestante din Polonia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult