Acasa Cultura-ReligieReligie Putin a inaugurat cea mai mare moschee din Moscova (video)

Putin a inaugurat cea mai mare moschee din Moscova (video)

scris de R. C.P.
10 afisari

Una dintre cele mai mari moschei din lume și cea mai mare din Rusia a fost inaugurata, miercuri, la Moscova de catre presedintii Rusiei si Turciei, Vladimir Putin si, respectiv, Recep Erdogan.

Putin a inaugurat cea mai mare moschee din Moscova

Putin a inaugurat cea mai mare moschee din Moscova

Moscheea are șase etaje, 19.000 de metri patrati si loc pentru 10.000 de credinciosi.  Costurile de constructie, estimate la 170 de milioane de dolari, au fost finantate integral din donatii private.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la ceremonia de deschidere a Moscheii de la Moscova, ale cărei lucrări de construcţie au durat peste un deceniu.

În discursul ce a marcat inaugurarea moscheii, liderul de la Kremlin a spus că acesta este un mare eveniment pentru musulmanii ruşi. Aproximativ 20 de milioane de musulmani trăiesc în Rusia, dintre care două milioane numai în Moscova.

Vladimir Putin a precizat că aceasta va fi cea mai mare moschee din Europa, constituind un exemplu de demnitate şi unitate pe continent. Preşedintele rus şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Turcia şi Kazahstan, pentru contribuţia financiară pe care cele două ţări au avut-o la construirea moscheii. La ceremonie au participat şi preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, precum şi liderul palestinian, Mahmoud Abbas.

Vladimir Putin a folosit această oportunitate pentru a face o distincţie între musulmanii moderaţi şi teroriştii care deturnează religia Islamului în scopul politice, transformând-o în fundamentalism. El a vorbit în mod direct despre Statul Islamic, subliniind că Rusia trimite echipament militar Siriei în încercarea de a susţine guvernul sirian, în lupta împotriva militanţilor acestei grupări jihadiste, transmite corespondentul CNN la Moscova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult