Acasa Cultura-ReligieReligie Reacția Patriarhului Daniel la înmormântarea femeii de serviciu de la Colectiv

Reacția Patriarhului Daniel la înmormântarea femeii de serviciu de la Colectiv

scris de C.P.
22 afisari

Patriarhul Daniel a participat, marţi, la înmormântarea femeii de serviciu din Clubul Colectiv unde, în urma incendiului ea și alte 31 de persoane au decedat.
patriarhul daniel club cloectiv„Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă. (…) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”, le-a spus patriarhul ziariștilor la ieșirea de la slujba de înmormântare a femeii de serviciu de la club Colectiv, potrivit Agerpres.

El a subliniat că preoții ortodocși își fac datoria „după tradiție și rânduială” și nu doresc „să facă spectacol”.

„Noi ne facem datoria după tradiția și rânduiala noastră. Nu învață Biserica să rupă liniștea și tăcerea celor care trebuiau să se reculeagă. Astăzi au fost preoți acolo și au făcut slujbă. Nu vrem să se considere că facem spectacol”, a spus patriarhul.

El a precizat că marți au fost preoți la club Colectiv și a menționat că Biserica a sprijinit familia femeii de serviciu cu o sumă acordată fiecărui copil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult