Acasa Cultura-ReligieReligie Rugăciune pentru Pace. Patriarhul Daniel vrea să oprească războiul din Siria

Rugăciune pentru Pace. Patriarhul Daniel vrea să oprească războiul din Siria

scris de M.A.
3 afisari

La sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului (8 septembrie 2013), Preafericitul Părinte Patriarh Daniel adresează ierarhilor, preoţilor, monahilor, monahiilor şi credincioşilor din Patriarhia Română următorul apel la rugăciune pentru pace:

Rugăciune pentru Pace. Patriarhul Daniel vrea să oprească războiul din Siria

Rugăciune pentru Pace. Patriarhul Daniel vrea să oprească războiul din Siria

APEL LA RUGĂCIUNE PENTRU PACE

Deoarece în timpul prezent pacea este tot mai mult ameninţată, adresăm un apel la rugăciune pentru pace, în data de duminică, 8 septembrie 2013, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, apărătoarea celor aflaţi în nevoi şi necazuri, „bucuria şi împăcarea lumii”.

În acest sens, îndemnăm pe toţi ierarhii, preoţii, monahii, monahiile şi credincioşii din Patriarhia Română să înmulţească rugăciunile pentru pace.

Toţi oamenii avem datoria morală de a ne ruga şi de a lucra pentru pace, după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos, Împăratul păcii, Care spune: „Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema!” (Matei 5, 9).

Să folosim timpul acesta al sărbătorii Maicii Domnului spre a înmulţi rugăciunea pentru pacea a toată lumea, dar mai ales pentru pace în Siria, Egipt şi alte zone ale Orientului Mijlociu, unde mulţi creştini sunt victime ale prigoanei şi violenţei. Să ne rugăm ca pacea să fie lumina vieţii pentru toţi oamenii, indiferent de religie sau cultură.

Prin urmare, la Sfânta Liturghie, după citirea Sfintei Evanghelii, către sfârşitul ecteniei întreite se vor citi din Liturghier „rugăciunile pentru înmulţirea dragostei şi dezrădăcinarea urii şi a toată răutatea”.

DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

8 comentarii

ValVerde 05-09-2013 - 21:57

În acest sens, îndemnăm pe toţi ierarhii, preoţii, monahii, monahiile şi credincioşii din Patriarhia Română să înmulţească rugăciunile pentru pace.

===

Baaaaa….calitatea conteaza, nu cantitatea !
Ce crezi, ca il pacalesti pe Doamne-Doamne cu „merge si-asa” ???

H2SO4 05-09-2013 - 23:11

ai vrut sa zici ceva?… si iar te dai verde si cu mucii in fasole!!

ValVerde 05-09-2013 - 23:31

Hai s-o silabisesc pentru tine: o luati in mina cu doamne-doamne ala. De fapt cu toti doamne doamne, nu numai asta ortodoxu.
Mai bine ati folosi timpul afectat rugaciunilor sa cititi o carte.

CONGO 06-09-2013 - 00:56

Nu, mai bine se duc la o demonstratie anti rosia montana sau gaze de sist, mai discuta, mai vede, poate salta si o gagicutza, in orisice caz socializeaza un pic, nu toata ziua PC si carte.

Draga, mai exista si Natura!

ValVerde 06-09-2013 - 03:07

Nu, nu,…tot ce zici e bine, mai putin pentru protestatari.
In loc sa se duca, cu deranj, la meeting, mai bine sa spuna o rugaciune – doua.

Are tot atita valoare cit strigatul de lozinci si nu-i doare gitul a doua zi.

urbos 06-09-2013 - 03:22

Ma gunoaielor, de ce dracu umpleti voi forumul cu cacat, cand puteti sa va lingeti in cur unul pe altul direct, prin telefon, mail etc. Sau n-aveti asa ceva?

ValVerde 06-09-2013 - 03:30

„mai vede, poate salta si o gagicutza”

===

Asta e adevarat dar sa stii ca si la biserica poti salta gagicutze tot atit de bine, intreaba-l pe Jan.

De fapt, cred ca e de preferat in strana.

Intre o protestatara care imbratiseaza copacii, n-are nimic in cap si o da cu generozitate la toata lumea si o fatuca smerita care imbratiseaza crucea, n-are nimic in cap si n-o da la nimeni, (pentru un timp, pina nu mai poate rabda si-si da drumul cu chiuituri), tu pe care ai prefera-o ???

Astepti pina da pe afara si merita asteptarea.

Tot biserica e cea mai buna !!!!

BULA 06-09-2013 - 05:34

Islamistii, alimentati cu arme de CIA, ii prind pe crestini si-i decapiteaza. Terorismul mondial e incurajat de SUA, pentru ca prin teroristi, americanii isi pun in lucru planurile de dominatie (jupuire) mondiala.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult