Acasa Cultura-ReligieReligie S-a dovedit ştiinţific: Dumnezeu e bun

S-a dovedit ştiinţific: Dumnezeu e bun

scris de Adrian Pătruscă
16 afisari

Credinţa este benefică. Ea aduce sănătate, viaţă lungă, fericire. Un fost necredincios pledează pentru întoarcerea cu faţa spre Dumnezeu.

Tom Knox este un romancier de succes din stirpea lui Dan Brown. Documentându-se pentru noul lui roman, “The Bible Of The Dead”, a cheltuit luni de zile cercetând şi punând faţă în faţă ateismul cu ceea  ce el numeşte “ştiinţa credinţei”.

S-a dovedit ştiinţific: Dumnezeu există şi este bun

Rămâne şocat de ceea ce descoperă: miracolul credinţei există, mărturiseşte Tom Knox. Şi este măsurabil ştiinţific. Nu contează despre ce fel de credinţă este vorba. Important este să crezi în ceva transcendent, un Dumnezeu care să nu aparţină acestei lumi. Beneficiile sunt imediate.


Dumnezeu e bun

Tom Knox, un romancier de succes convertit la credinţă


Sigur că orice credincios practicant, creştin, evreu, musulman, budist,  etc.va zâmbi la entuziasmul lui Knox în faţa a ceea ce pentru ei este de domeniul evidenţei. Pentru acest gen de cititori, articolul are rolul de “arac” aducând credinţei lor un sprijin ştiinţific. Pentru atei sau credincioşii “căldicei”, robiţi de cunoaşterea empirică, ştiinţifică, articolul din Daily Mail al lui Tom Knox chiar ar putea fi o revelaţie.


Revelaţia din stradă de la miezul nopţii

Nu sunt un bigot. Dimpotrivă, în adolescenţă am fost ateu. Şi chiar dacă la maturitate am avut un sentiment vag că “ceva trebuie să fie dincolo”, nu am fost niciodată un creştin practicant. Dar ceea ce am descoperit în călătoria mea prin lumea ştiinţei credinţei m-a uimit.

Aventura mea a început cu câţiva ani în urmă, când călătoream prin Utah, zona mormonilor. În timpul primei săptămâni acolo, m-am apropiat de această excentrică religie americană cu un cinism tipic european. I-am ironizat pe mormoni pentru gusturile lor faţă de “lenjeria de templu” (îmbrăcăminte tradiţională care se poartă la slujbă, pe sub costum – n.r.), m-am arătat disperat că nu am unde să beau un capuccino (Mormonii nu au voie cafea, ceai, alcool, tutun şi sex înainte de căsătorie).

Dar am avut o revelaţie. Într-o noapte, după o cină prelungită, mă întorceam la hotel pe la ora 2 dimineaţa. Şi deodată am sesizat: mă simţeam în siguranţă. Oricine a fost în America ştie că asta e destul de neobişnuit într-un oraş american, după miezul nopţii.

De ce m-am simţit în siguranţă? Pentru că eram într-un oraş mormon şi mormonii nu te vor ataca niciodată. Pot să te plictisească sunându-ţi la uşă şi făcând propragandă credinţei lor,  dar nu te vor agresa niciodată.

Religiozitatea lor viguroasă, amabilitatea lor nesfârşită şi mărinimoasă au făcut din oraşul lor un loc mai bun. Şi m-am gândit: de ce am fost atât de îngâmfat în faţa unui asemenea popor primitor şi fericit? Ce mi-a dat dreptul să le dispreţuiesc religia?

Din acel moment, m-am arătat mult mai profund şi serios interesat de beneficiile credinţei religioase. Nu o credinţă anume, ci toate credinţele. Şi am fost surprins de ce am descoperit.

Credinţa în Dumnezeu aduce sănătate

În ultimii 30 de ani,  un corpus de studii ştiinţifice, foarte masiv, dar în mare parte ignorat, demonstrează că credinţa religioasă este benefică din punct de vedere medical, social şi psihologic.

În 2006, Societatea Americană de Hipertensiune a dovedit că cei care merg la biserică au o tensiune arterială mai mică decât cei necredincioşi.

La fel, studenţii de la Universitatea California din Los Angeles au ajuns la concluzia că aceia dintre ei care sunt implicaţi în activităţile religioase au o sănătate mentală şi emoţională mai bună decât ceilalţi.

Universitatea din Texas a demonstrat în 2006, prin studii asupra populaţiei, că cu cât mergi mai des la biserică, cu atât trăieşti mai mult:  “Există şapte ani diferenţă în speranţa de viaţă între cei care nu merg la biserică şi cei care merg săptămânal”.

Un studiu desfăşurat vreme de cinci ani asupra a 2000 de californieni de vârsta a treia şi publicat de American Journal of Public Health ajunge la o concluzie similară: cei care au frecventat serviciile religioase şi care au murit în cei cinci ani au fost cu 36% mai puţini decât cei care nu au mers la biserică. Chiar şi cei care au mers la biserică fără regularitate au trăit mai mult decât cei care nu au mers deloc.

Impresionant, dar asta nu e totul; ce urmează ţine aproape de suprarealism.

În 1990, The American Journal Of Psychiatry a descoperit că credincioşii suferinzi de fracturi de bazin sunt mai puţin supuşi depresiei, stau mai puţin internaţi şi merg mai repede decât colegii lor necredincioşi.

Dar nu e vorba doar de bazin. Oamenii de ştiinţă au descoperit că credincioşii îşi revin mai repede după cancerul la sân decât necredincioşii. Au refaceri mai bune după afecţiunile coronariene şi artritele reumatoide. Şi sunt mult mai puţin susceptibili să aibă copii cu meningită.

Cercetări din 2002 au dus la rezultate uimitoare: tratamentele de fertilizare in vitro reuşesc mult mai bine la credincioşi decât la necredincioşi.

Un studiu din 2009 a demonstrat că mersul la biserică sau rugăciunea fierbinte spusă cu regularitate întăresc sistemul imunitar.

Toate aceste beneficii sunt evidente, chiar şi dacă se ia în considerare că credincioşii beau, fumează sau se droghează într-o măsură mai mică decât necredincioşii.

Rugaciunea ajutaCredinţa nu vindecă doar trupul, ea linişteşte şi mintea

În 1998, The American Journal Of Public Health a descoperit că pacienţii depresivi, cu o puternică credinţă fierbinte, îşi revin cu 70% mai rapid decât cei fără credinţă puternică.

Un alt studiu din 2002 arată că rugăciunea reduce efectele adverse la nivelul cordului.

Dar poate că asta este doar în America! Se ştie că americanii sunt mai creduli decât scepticii europeni…

În 2008, profesorul Andrew Clark de la Şcoala de Economie din Paris şi Doctorul Orsolya Lelkes de la Centrul European pentru Cercetări şi Politici de Asistenţă Socială au condus un amplu studiu asupra europenilor. Ei au descoperit că credincioşii, în comparaţie cu necredincioşii, sunt mai puţin stresaţi, trec mai uşor peste pierderea slujbei sau divorţ, sunt mai puţin înclinaţi spre sinucidere, au mai mult respect pentru propria persoană, îşi propun scopuri mai înalte în viaţă şi, în general, sunt mai fericiţi.

Uimitor la acest studiu este că cercetătorii nu au urmărit de la început să obţină asemenea rezultate: ele au apărut suprinzător. “Am vrut iniţial să aflăm de ce unele ţări europene au avut foloase mai mari decât altele de pe urma şomajului”, spune profesorul Clark. Dar, pe măsură ce avansa cercetarea, au devenit evidente efectele benefice ale credinţei. “Analiza noastră dovedeşte că persoanele religioase au suferit mai puţin în urma pierderii slujbei decât persoanele nereligioase. Credincioşii au o mai mare bucurie a vieţii.

Deci ce se întâmplă? Cum îşi produce religia efectele sale magice?

Una dintre cele mai recente cercetări care demonstrează că persoanele credincioase sunt mai fericite decât cele necredincioase a fost condusă de profesorii Chae Yoon Lim şi Robert Putnam de la Harvard şi publicat anul trecut.

Ei au descoperit că multe dintre binefacerile religiei asupra sănătăţii se manifestă doar dacă mergi regulat la biserică şi ai prieteni aici. Altfel zis, efectele cele mai bune se obţin din “partea organizată a religiei”.

Cercetătorii au studiat şi au început să creadă

Să mergi la o biserică, la un templu sau la o moschee  “prietenoase” îţi oferă o puternică reţea socială şi un grup gata închegat de sprijin. În plus, o perspectivă mai pozitivă asupra vieţii şi sprijin vital în momentele de cumpănă. Profesorii de la Harvard au fost atât de uimiţi de descoperirile loc încât şi-au schimbat comportamentul religios.

Profesorul Lim: “Nu sunt o persoană religioasă, dar am început să iau în considerare dacă nu cumva ar trebui să încep să merg la biserică. Ar face-o fericită pe mama mea”.

Dar “efectul congregaţiei” nu este singura explicaţie pentru mai buna sănătate a celor care merg la biserică. Alte studii au demonstrat că credinţa fierbinte este foarte importantă.

De exemplu, un studiu asupra a 4000 de adulţi realizat pentru US Journal Of Gerontology a revelat că ateii au şanse să moară cu şase ani mai devreme decât credincioşii.

Persoanele religioase trăiesc mai mult decât cele nereligioase, chiar dacă nu merg regulat la biserică. Studiul arată că este un beneficiu fie şi numai în credinţa pură. Poate că religiozitatea acţionează ca un catalizator al scopurilor importante şi alină durerea.

Întrebarea următoare se pune firesc: cu toate aceste dovezi zdrobitoare, de ce ateii sunt atât de porniţi împotrivă?

Se laudă cu raţionalitatea lor, deşi dovezi zdrobitoare arată că Dumnezeu îţi este atât de folositor. Aşadar, cine acţionează iraţional, credincioşii sau ateii?

RugaciuneDumnezeu există în mesajul genetic al omului

Toate acestea cu siguranţă nu îi vor surprinde pe studenţii în genetică şi evoluţie care de multă vreme afirmă că credinţa religioasă este implantată în codul genetic al omului.  Studii asupra gemenilor identici separaţi la naştere arată că religiozitatea este o caracteristică moştenită. Dacă unul din gemeni e religios, probabilitatea ca şi celălalt să fie religios este foarte mare, chiar dacă fraţii au fost crescuţi de părinţi diferiţi.

Neurologii fac progrese importante în localizarea zonelor creierului – în special cortexul frontal – responsabile pentru găzduirea credinţei religioase. A părut şi o nouă ştiinţă: neuroteologia.

De ce ar fi religiozitatea implantată în adâncurile fiinţei noastre? Pentru că religia ne face mai fericiţi, mai sănătoşi şi, de aceea, mai predispuşi să avem mai mulţi copii.

În cei mai puri termeni darwinieni, Dumnezeu nu e bun doar pentru tine, e bun şi pentru genele tale.

Ateii, o specie condamnată la dispariţie

Toate acestea înseamnă că, în ciuda aşteptărilor, ateii sunt mai excentrici, defecţi şi neadaptaţi, iar credicioşii sunt mai sănătoşi, adaptaţi şi normali.

În termeni pur evoluţionişti, ateismul este o cale închisă. Peste tot în lume, religioşii au mai mulţi copii decât ateii, iar societăţile ateiste au cele mai mici rate ale natalităţii.

Cehia e un exemplu. Se proclamă cea mai atee ţară din Europa, dacă nu din lume.  Are şi una dintre cele mai firave rate ale natalităţii de pe glob: 1,28 pe femeie. Curând, nu va mai fi picior de ateu în Cehia care să proclame inexistenţa lui Dumnezeu.

Aşadar, existenţa ateismului este anormală. Dar anomaliile sunt întâlnite în evoluţie. Gândiţi-vă la pasărea dodo sau la papagalii nezburători condamnaţi la extincţie! Sunt ateii în aceeaşi măsură condamnaţi să dispară de pe faţa pământului?

Nu e treaba mea să o spun. Dvs trebuie să judecaţi. Pot doar să spun că această cercetare mi-a schimbat viaţa. Acum merg la biserică destul de des, mai ales când fac cercetări pentru cărţile mele.


Universul nu are nevoie de Dumnezeu

Hawking: Universul nu are nevoie de Dumnezeu. Dar Hawking sigur are


De exemplu, alaltăieri am fost la Cambridge, locul natal al lui Stephen Hawking, care a declarat că Universul nu are nevoie de Dumnezeu. Am colindat prin laboratoarele unde Hawking şi-a desfăşurat o parte din munca strălucită, am intrat în bodega unde a fost descoperit ADN-ul, am admirat bibliotecile unde a studiat Darwin.

Apoi am mers la Evensong, la biserica King’s College. Şi a fost minunat, sublim şi înălţător.

Dispreţuiţi credinţa cât vreţi! Dar nu vă mai închipuiţi că ştiinţa e de partea voastră!

30 comentarii

urbos 22-02-2011 - 07:22

Le-a facut varza si-asta…

codul x 22-02-2011 - 07:23

PRIN firme in care si-au bagat neveste,frati surori, deci neamuri,acestia au folosit cotizatile si fondurile UGSR -fd. fixe, ma refer- au furat totul.Sa se nationalizeze ce a mai ramas din fondurile fixe ale UGSR si apoi sa vinda la licitatie iar noi care am varsat cotizatii pina in 1989 sa devenim actionari.Cei care s-au folosit de ele fara sa ne intrebe sa fie arestati si averile confiscate.

ValVerde 22-02-2011 - 07:54

D-le Patrusca, cel putin nu ne amuzi cu parerile proprii.
Copiezi parerile altui idiot.

Sa-ti dau niste statistici:

Salt Lake City, capitala mondiala a mormonilor:

Anul 2003

Omor: 1.21 de ori media nationala.
Viol: 1.18 ori media nationala
Tilharie: 1.25 ori media nationala

Suma crimelor violente: 1.18 ori media nationala

Suma crimelor de proprietate: 2.06 ori media nationala.

Numai cretinii indoctrinati de prejudecati se simt „nu stiu cum”, dupa caderea intunericului intr-un oras din SUA.
(E si o parte buna in mentinerea legendei…tine idiotii afara din tara asta.)

Deci flacaul asta a inventat Detectorul de Dumnezeu si al Credintei.

Poate ne da mai multe amanunte despre articolele citate.
Si eu pot sa spun ca Academia de Stiinte din Bucuresti, in colaborare cu 42 de Universitati de prima clasa din lume (printre care Stanford, Yale, Harvard
etc) au determinat ca singurul neuron al lui Patrusca da rateuri la descarcarea electrica. Contraziceti-ma !

george 22-02-2011 - 16:40

„Numai cretinii indoctrinati de prejudecati se simt “nu stiu cum”, dupa caderea intunericului intr-un oras din SUA.”

Se vede traba ca habar nu ai cum stau lucrurile prin America. Sa iti spun eu.
Am fost intr-o sambata dupaamiaza in downtown Buffalo. Arata ca un oras fantoma, nici un om pe strada, magazine inchise. Ar fi fost o aventura foarte riscanta sa fi mers pe jos. Daca ar fi sa vorbin de Detroit atunci e mult mai grav. Sunt zone in Detroit unde nu te poti incumeta sa mergi nici ziua in amiaza mare dar mi te noaptea. In cartierele de negri sa e foarte riscant sa treci si cu masina in miezul zilei. In Detroit foarte multe magazine isi trag obloanele la propriu la ora 5. Masinile nu opresc nici macar cand e rosu la semafor. Te asiguri si treci mai departe. Sunt zone in Chicago unde criminalitatea este foarte mare.
Asa ca sa spui ca doar cretinii se simt nu stiu cum sa mearga noaptea pe strada in America e o mare tampenie.

ValVerde 22-02-2011 - 20:01

Asa o fi in Buffalo si in Detroit. Nu stiu, dar te cred.
Pentru fiecare din exemplele tale, eu pot da zece exemple unde situatia e absolut pe dos decit o descri tu.

(Lasind la o parte ca orice oras mare, din orice parte a lumii libere, are cartierele lui mai putin primitoare.)

Stereotipuril de genul asta fac deliciul ignorantilor. (Care, cum am mai spus, nu e nici o paguba daca ramin in orasele lor sigure si nu mai vin pe aici.)

roy 23-02-2011 - 07:07

As putea sa adaug ca pe Stripul din Las Vegas te poti plimba la doua noaptea fara sa ti se intample nimic – ceea ce implica la prima vedere ca Las Vegas este un oras de credinciosi 🙂

ValVerde 22-02-2011 - 08:05

În termeni pur evoluţionişti, ateismul este o cale închisă. Peste tot în lume, religioşii au mai mulţi copii decât ateii, iar societăţile ateiste au cele mai mici rate ale natalităţii.

Absolut adevarat, dar corelatia se face cu nivelul educational.
Cu cit mai educate sint persoanele, cu atit au mai putin copii. (nu e greu de explicat de ce, nu are nimic de a face cu doamne-doamne, e problema sociala)
In acelasi timp, cu cit mai educata o persoana, cu atit mai putina credinta. (de asemenea usor de explicat, religia alege solutia cea mai simpla: asa a vrut dumnezeu, pe cind intelegerea rationala are nevoie de nivel ridicat de cunostiinte si educatie)

Daca:
persoanele educale=copii putini
persoanele educate=numar mare de atei
Rezulta:
atei=copii putini.

Pst,pst…. credinciosilor, daca vreti sa va inmultiti turma, inchideti scolile!!

Bumerang 22-02-2011 - 12:50

Era un banc, cu statisticile, insa nu mi-l mai amintesc exact.
Concluzia era ceva de genul cine nu are acvariu este homosexual 🙂

Ereticul 22-02-2011 - 12:58

Nu era cu statistici, era cu logica la militieni. (ai acvariu -> iti plac pestii -> te duci la pescuit -> la pescuit iti iei si prietena / nevasta / amanta cu tine, deci iti plac femeile si nu esti pe invers)

Bumerang 22-02-2011 - 18:38

ma rog,

Denali 22-02-2011 - 18:40

hi,hi,hi…pai parca dta esti ateist…si eu credeam ca ateistii…nu se roaga…

Viorica Ianc 23-02-2011 - 05:19

era un banc din vremurile mele
un doctor veterinar trebuia sa antreneze un peste sa deschida gura……

Ereticul 22-02-2011 - 10:06

“Există şapte ani diferenţă în speranţa de viaţă între cei care nu merg la biserică şi cei care merg săptămânal”

Asta imi aminteste de un banc: daca nu bei, nu fumezi, nu-ti pierzi aiurea noptile, etc., nu traiesti mai mult, doar ti se pare 🙂

Bumerang 22-02-2011 - 12:48

Era altfel bancul.

.. ai mai mult timp, nimic de la viata 🙂

Ereticul 22-02-2011 - 12:59

🙂 Majoritatea bancurilor au mai multe variante.

Bumerang 22-02-2011 - 13:01

Cam toti cei care incearca sa „dovedeasca stiintific” niste chestii nemaivazute si extraordinare, se folosesc de statistici rupte de context, in cel m ai bun caz, vezi comentariul lui valverde cu educatia, sau pur si simplu exagereaza sau chiar mint.
America Latina este pe primele locuri privind numarul credinciosilor. De criminalitatea din zona nu cred ca mai trebuie sa vorbim. La fel si in sudul Italiei. Si uite cum se naruie statistica svantului convertit.

Trebuia sa ramana la ceece este de netagaduit. Pt multi oameni, mai mult sau mai putin labili si/sau educati, credinta este un ventil pt frustrarile zilnice si impotriva inechitatii sociale. Este mai simplu sa crezi ca oamneii rai vor platii pt faptele lor, si invers, tu vei fi rasplatit pt ca ai fost bun in ziua socotelii, decat sa incerci sa intelegi, si sa accepti, ca societatea omeneasca nu-i raiul pe pamant, si ca unii profita iar altii nu. Unii mai mult altii mai putin.

Eu, uneori, chiar mi-as dorii sa gandesc simplu, dar NU POT! Uneori ii chiar invidiez pe cei care se bazeaza pe „dreptatea divina”.

george 22-02-2011 - 16:49

E o mare diferenta intre ‘crestinii’ din America Latina si Mormoni spre exemplu. Crestinsmul pentru cei din America Latina la fel ca pentru catolicii din Europa si pentru ortodocsii din Romania este o forma moarta. Biserica este doar o organizatie omeneasca la fel ca oricare alta iar ‘crestinii’ nu dau doi bani pe principiile biblice. „Sa nu furi, sa nu minti, sa nu preacurvesti, sa nu ucizi…” . Cati romani declarati ortodocsi practica lucrurile astea? Nici unul dar absolut niciunul. Se fura, se minte, avorturi cu milioanele, curvia la tot pasul. Asa ca a te declara crestin nu valoareaza nimic daca nu practici perceptele crestine. Asa ca statisticile din America Latina pe care le aduci in discutie nu au nici o valoare. Cine minte, ucide, preacurveste, fura NU ESTE CRESTIN.

ValVerde 22-02-2011 - 15:39

În termeni pur evoluţionişti, ateismul este o cale închisă.

Cita timpenie intr-o singura propozitie !!!
Prezumtia autorului e ca ateismul e ereditar !!!
Nici mai mult nici mai putin !!

Draga autorule care ai ales sa ne prezinti perla asta de articol:
te informez ca e foarte posibil ca fii tai, sau ai convertitului, sau al celui mai credincios dintre credinciosi poate capata educatie, gindi cu propria minte, poate avea mai multi neuroni activi decit aveti voi si…poate deveni ateu !!!

Dupa aceeasi logica, calugarii sau popii catolici ar trebui de asemenea sa dispara pentru ca astia nu fac copii de loc (ma rog…copii pentru care pot lua credit oficial)

un crestin 23-02-2011 - 04:26

ValVerde, nemangaiatule si nefericitule…
Da-mi tu cateva exemple , din literatura universala atee, in topul celor mai citite 100 de carti.

Ca eu pot sa-ti spun ca intre cele 100 cele mai citite poeme ale tuturor timpurilor, pe locul 3 si 4 sunt Psalmul 23 si Cantarea Cantarilor. Iar pe locul 29
Amazing Grace .

Hai sa te inveselesc putin cu descrierea unui orasi ateu in versurile poetului ateu, James Thompson:

Maretul rau negru si adanc,
Reflexul de valuri indepartate,
Cu sunete sumbre curgand
Pe strazi de vise agitate
E raul sinucigasilor.

si tot asa mai departe

ValVerde 23-02-2011 - 06:01

Dostoevsky, Nietzshe, Shelley,Isaak Asimov, Arthur Miller, George Orwell…doar ce imi vine in minte…sint convins ca sint multi altii.

Nu trebuie sa-mi reamintesti ca sint in minoritate, stiu ca ateii sint mai putini decit credinciosii si mai stiu ca voua va plac psalmii si corurile religioase.

IQ ridicat e de asemenea o minoritate.

Poate imi explici cum o melodie inspirata gen „Amazing Grace” face dovada existentei supranaturalului????

un crestin 23-02-2011 - 09:21

Chiar cu Dostoievsky incepi ?El a murit cu Noul Testament pe genunchi. Pe piatra lui funerara scrie versetul din Ev.dupa Ioan 12:24
„Adevarat, adevarat, va spun. ca daca grauntele de grau, care a cazut pe pamant nu moare, ramane singur; dar daca moare, aduce multa roada.”

verset pe care il intalnim la loc de cinste si in „Fratii Karamazov”

Despre „Amazing Grace” ce pot sa spun decat ca este un fel de autobiografie a lui John Newton si se canta de vreo zece milioane de ori in fiecare an.

ps. John Newton, fost capitan de vas in comertul cu sclavi pana i s-a intamplat minunea reinnoirii mintii, minune care il transforma intr-unul din cei mai mari luptatori pentru abolirea sclaviei.

un crestin 23-02-2011 - 09:49
sile 22-02-2011 - 17:07

hai mai…………….da ma lasi

Huhu Ciu 22-02-2011 - 19:05

Mda, Dumnezeu exista, El e sufletul Universului Infinit, asa cum sufletul meu e constiinta corpului meu fizic, noi constiintele, sufletele incarnate in Iadul care e Lumea Materiala sintem legati, invizibil de Constiinta, Sufletul Dumnezeu.

Darwinismul ramine valabil, teoria lui a evolutiei e adevarata in lumea materiala, cu voia lui Dumnezeu!

Denali 22-02-2011 - 19:45

Dle Patrusca….hmmmm…de unde sa incep…well ,sa incep cu inceputul :

Doresc sa te felicit dle Patrusca !!!…Un articol execelent !…

Nu numai articolul este execelnet , dar faptul Ca AI DECIS sa il scrii este deasemnea o…binecuvantare ( sic!)…

O lovitura de gratie…ai ales sa cotezi pe oamenii der stiinta, pe fostii ateisti , pe necredinciosi , studiile celor mai ateiste si stiintifice facultati , universitati si organizatii…in loc sa alegi de a-ti spune propria opinie…

Am citit articolul (nimic nou , dar media de indobitocire in masa ignora intotdeuna aceste studii si rezultate ,ptr. ca nu se potrivesc cu agenda ateista si anticrestina pe care o au )…dupa ce am citi articolul in care COTEZI pe altii si rezultatele lor, mi-am aruncat ochii pe forum , la postari…

…hmmm…suspectii obisnuiti…Ce mai vuiet, ce mai jale…au iesit din vagauni si gaurile de canal si au inceput sa grohaie si sa behaie…sunt foarte suparati…
ca „au fosdt tradati ” de semenii de breasla , care au indraznit sa paraseasca plantatia ateista si anti crestina…

In ura lor oarba ( stiintifica binenteles) , aceste ignoramusuri ( care culmea se crede luminati si dezrobiti) in loc sa atace continutul articolului , te ataca (ca de obicei) pe dta dl;e Patrusca , in mod personal…in special ca ai avut odacitatea sa public un articol asa de blasfemos impotriva cultului ateist si anti crestin…

Noua intotdeuana n-i se spune ca sectantii ateisti si anti crestini sunt : toleranti, inclusivi, umanisti, generosi, calmi, gandesc la rece, in mod…stiintific…blas,bla,bla…Totusi realitatea , citind reactiilor virulente si intolerante, deniota opusul acestui mit al tolerantei si moderatiei…

Mai mutl…DE decenii n-i se spune ca cei care CRED in Dumneze , sunt niste inculti , trogloditi, prosti , incuiati , inlantuiti , needucati si nesemnificativi in fata „progresului ” si a „stiintei”…

De obicei ,in viata , nimeni nu consuma atat timp ,energie si ura , ptr. a argumenta cu incultii si prostii societatii…dar dupa cum vedem , articol dupa articol , iluminatii dintre noi , nu numai ca nu ignora pe prosti i si incuiatii care cred in basme si mituri , dar ii jignesc ,ataca personal si cu o intolenta de care ii acuza pe altii , scriu rauri de venin si ura…

Citeam deunazi postarea unui nimrod de pe acest forum , un ateist care acum sub acest articol se screme si el sa atace crestinii sub forma de banc, dar in brilianta lui starlucitoare nu si-l mai aminteste , deci ctieam o alta perla a acestui individ , in care cerea crestinilor : sa demonstreze Credinta lor , in mod stiitific…

Hmmmm..atat prostie si ignoranta , numai la sectantii ateisti se paote intalni, totusi ei se cred cei mai luminati si eliberati dintre noi…

Probabil ca el va trebui sa recapituleze definitia cuvantului : credinta , care este ceva esoteric, nematerial , empiric, imposibil de a defini , precum orice alt simtamant uman…

Crestinii nu au nici o problema cu cei care cred ca stramosii lor au fost niste mainute, sunt liberi sa CREADA ,sa aiba CREDINTA lor…

N-i s-a spus de catre acesti iluminati ca Universul a inceput cu …Big bang…
ca absolut tot Universul a fost initial o Singularitate , un PUNCT suspendat in NIMIC…

Acum stim ca sunt mai multe stele in Univers decat sunt graunte de nisip pe pamant…Deci iluminatii dintre noi ne-au asigurat ca toata aceasta masa ininimaginabila ptr. creierul uman , a fost candva mai kica decat gamalia unui ac…si apoi ca prin miracol…a explodat…si a format Universul pe care il stin (sau nu ) de astazi…

Am citit si asculatat pe…cercetaorii….ateisti , doctori si ingineri in disciplina numita : Termodinamica….si dupa ani si ani , in unele cazuri decenii de calcule , au ajuns la concluzia ca , ESTE IMPOSIBIL (fizic, matematic , chimic ) ca toata masa universului sa fie concentarta si condensata intr-un singur PUNCT…
dar din lipsa de alta explicatie(tot stiitifica ) , omenirea , a ramas tot la TEORIA Big Bang ului…

Acesti ingineri si astro fizicieni au calculat ca cu mult inaintea Singularitatii , ar apare : Black Holes , care absorb totul ( nimeni nu stie unde) si emit in umele cazuri , materie , sub forma de radiatii…stim acum ca fiecare galaxie formata are o gaura neagra in centru..

Am data numai un exemplu despre ambiguitatea „stiintei”, care asa cum Eistein a spus , fara Credinta , este : oarba…

Aceasta secta minoritara , dintre noi numita : ateism si aripa ei mai virulenta : anti crestina, nu cred in Dumnezeu , ptr. ca Dumnezeu nu a aparut in sufrageria lor la cina…

Ei spun ca se bazeaza pe : observatie , pe masuratori pe legile fizicii , etc.,etc…

Spun si mentin aceasta , cu exceptia TEORIEI Big Bang ului sau a TEORIEI (clocide de ei ) a Darwinismului..mai mult ca sigur , nici un membru al acestei secte ateiste , nu a fost prezenta sa observe si sa masoare CREAREA (sic!) Universului…

Ce este ironic , este faptul ca multi din acesti secatanti ateisti si anti crestini , CRED (sic!) , in….extraterestrii….asta cu exceptia unuia : a lui Dumnezeu…

Dle Patrusca , din nou : Un articol Excelent…pasarea pe graiul ei moare…a sosit timpul sa combatem „stiinta” cu ….STIINTA , cu OBSERVATIA cu REZULTATELE …

Catalin 22-02-2011 - 21:18

Pt toti agnosticii de pe aici, care se dau mari rationalisti, va propun urmatorul experiment: prieteni, dc vreti dovezi palpabile imediate in sensul propriilor convingeri, sariti in cap de la etaj (sau alegeti orice alta cale mai putin dureroasa) si veti afla cu siguranta dc Romeo graieste adevar ori spune prostii. Dar cum nu prea pareti sa muriti de nerabdare sa va faceti seppuku mai asteaptati cateva zeci de ani sau cate zile v-o mai da Dumnezeu si o sa vi se risipeasca nedumeririle.

Asa ca, acum sau mai tarziu, veti afla cu siguranta cat de bun e Dumnezeu cu voi.

Viorica Ianc 23-02-2011 - 05:29

S-a dovedit shtiiiintzific ! ???
Ca dracul este rau ! ??????? Daca il asociem cu …smeul chinezesc ?
Fara legatura persiana a lui Vlad.
Povesti nemuritoare de Ispirescu din copilaria mea

Viorica Ianc 23-02-2011 - 05:38

Si inca odata, io pot spune de pe spinarea mea ca daca io mi-s o femeie a dracului ! De ce sa astept bunatate de la Bunul Dumnezeu.

Ma duc pe picioarele mele. Pana nu mor. Gandul necontrolat este intins in
rugaciune la Dumezeu sa ma ierte pentru pacate nefacute dar dorite.

ValVerde 23-02-2011 - 06:43

pacate nefacute dar dorite.

Dace-s dorite, e pacat ca-s nefacute.

Parerea mea…

De ce trebuie sa-ti ceri iertare pentru ceva ce nu s-a intimplat???
Dorinta neindeplinita e pacat? Aici sint de acord cu dumnezeul tau.

Daca o faceai, cererea pentru iertare era mai intensa decit a fost pentru intentie? Mai multe matanii? Mai lunga rugaciunea?
Ai evaluat alternativele? Poate era mai avantajos sa mergi cu versiunea completa a rugaciunii si sa nu ramii cu dorinte neimplinite.

🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult