Acasa Cultura-ReligieReligie Sărăcie la Vatican: Papa suspendă angajările și orele suplimentare

Sărăcie la Vatican: Papa suspendă angajările și orele suplimentare

scris de C.P.
1 afisari

Din rațiuni de economie, Vaticanul a decis să suspende angajările și orele suplimentare pentru angajații deja existenței, din partea cărora Papa Francisc se așteaptă însă la un efort sporit, relatează joi France Presse, citând agenția I.Media.

Secretariatul de Stat (guvernul central al Sfântului Scaun) le-a trimis o scrisoarea responsabililor a circa douăzeci de congregații și consilii pontificale, cerându-le mai ales să suspende angajările și orele suplimentare pentru angajați.

Papa Francisc despre atentatul din fața bisericii din Pakistan

Papa Francisc

Pe lângă economiile ce vor fi astfel realizate, este vorba și despre înghețarea schemei de personal a Vaticanului în așteptarea unor modificări importante, în special prin reformarea dicasterelor (ministere), a precizat agenția specializată pe informații legate de Vatican.

Conform unor informații publicate de cotidianul Il Messaggero, și confirmate de I.Media, o scrisoare circulară, semnată de secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, le-a cerut responsabililor administrațiilor pontificale să blocheze angajările, să nu mai efectueze reînnoiri de contracte și să nu mai permită efectuarea de ore suplimentare sau serviciul duminical.

Alegerea Papei Francisc și popularitatea sa în rândul maselor au suscitat o creștere a sarcinilor de lucru pentru numeroși angajați, unii fiind nevoiți să lucreze chiar și duminica. Totuși, acum se pare că se dorește o reducere a cheltuielilor pentru personal, ținând cont de bilanțurile preventive ale Sfântului Scaun pentru 2014, fără a se recurge însă la concedieri și la alte măsuri ce i-ar putea pune în dificultate pe angajații care au familii de întreținut.

1 comentariu

pathfinder 24-02-2014 - 10:18

Sa vezi ce revolutie o sa faca popii aia daca le taie Papa 25% din salarii…
Referendum de demitere!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult