Acasa Cultura-ReligieReligie Sărbătorile lui Brumărel

Sărbătorile lui Brumărel

scris de D.P.
2 afisari

A doua lună a anului bisericesc, octombrie, este bogată în sărbători importante pentru creştinii ortodocşi în general şi pentru Biserica Ortodoxă Română în special.

La jumătatea lunii, pe 14 octombrie, ortodocşii români o cinstesc pe Sfânta Parascheva, ale cărei moaşte se află la Catedrala mitropolitană din Iaşi.

La jumătatea lunii, pe 14 octombrie, ortodocşii români o cinstesc pe Sfânta Parascheva, ale cărei moaşte se află la Catedrala mitropolitană din Iaşi.

La jumătatea lunii, pe 14 octombrie, ortodocşii români o cinstesc pe Sfânta Parascheva, ale cărei moaşte se află la Catedrala mitropolitană din Iaşi. Cu această ocazie, sute de mii de pelerini vin să se închine la racla Cuvioasei şi să participe la sărbătoarea ocrotitoarei Moldovei.

Pe 21 octombrie, în Biserica ortodoxă sunt pomeniţi Sfinţii Cuvioşi Visarion şi Sofronie, Sfântul Mucenic Oprea şi Sfinţii Preoţi Mărturisitori Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel, cinstiţi în mod deosebit în Ardeal. Au fost caninozaţi de Sfântul Sinod al Bisericii noastre în anul 1992.

Bucureştiul se va afla în sărbătoare începând de pe 26 octombrie, zi în care îl pomenim pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Pe 27 octombrie, în ziua pomenirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului, la Catedrala patriarhală vor fi organizate evenimente speciale la care sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, mii de credincioşi din toate colţurile ţării. Pe toată durata manifestărilor dedicate pomenirii Cuviosului Dimitrie, moaştele Sfântului vor fi aşezate spre închinare pe un podium, în afara Catedralei patriarhale.

 

Pomenirea Sfântului Ierarh Iachint de la Vicina, primul mitropolit al Ţării Româneşti, la 28 octombrie încheie sărbătoarea de la Bucureşti şi ciclul sărbătorilor importante ale lunii octombrie.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult