Se schimbă programa de religie în şcoli | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieReligie Se schimbă programa de religie în şcoli

Se schimbă programa de religie în şcoli

scris de A.P.
7 afisari

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat că ministerul va conlucra cu Biserica pentru îmbunătăţirea programei de religie, astfel încât să fie pus un accent mai mare „pe ceea ce înseamnă sistemul de valori de referinţă” şi valorile morale în societate.

Ecaterina Andronescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că a discutat cu patriarhul Daniel despre colaborarea cu Ministerul Educaţiei, acesta nominalizând deja membrii unei comisii care să lucreze la aceste modificări.

Dorinţa Ministerului Educaţiei este de a conlucra cu Biserica Ortodoxă Română, şi nu numai, pentru orele de religie, care sunt parte în trunchiul comun al curriculumului de la clasa pregătitoare până la ultima clasă de liceu. Am avut o discuţie cu patriarhul Daniel în ideea de a îmbunătăţi programa disciplinei de religie de la toate clasele, în dorinţa, acceptată şi de BOR, de a se pune un accent mai important pe ceea ce înseamnă sistemul de valori de referinţă, ceea ce înseamnă valorile morale în orice societate. PF Daniel a nominalizat membrii unei comisii, iar Ministerul Educaţiei şi-a stabilit reprezentanţii şi se lucrează la aceste modificări, a spus Andronescu.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat 45 de manuale de religie, dintre care doar 18 aparţin cultului creştin ortodox, arăta în 11 septembrie Patriarhia Română, după ce Asociaţia Secular-Umanistă din România a scris că aceste cărţi ar fi un „instrument al îndoctrinării religioase”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult