Acasa Cultura-ReligieReligie Sfântul Mare Proroc Ilie. Iarmaroc la Muzeul Satului

Sfântul Mare Proroc Ilie. Iarmaroc la Muzeul Satului

scris de A.P.
9 afisari

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează sâmbătă și duminică un iarmaroc cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Proroc Ilie. Evenimentul le propune vizitatorilor o incursiune în atmosfera târgurilor și iarmaroacelor de altădată, ce aveau rol de comunicare, negoț și creativitate, fiind organizate mai ales în preajma unor sărbători creștine.

Sfântul Mare Proroc Ilie. Iarmaroc la Muzeul Satului (foto:Agerpres)

În ziua de Sfântul Ilie sau Sântilie, ciobanii coborau din munți și se încingeau petreceri, băieții dăruindu-le fetelor furci de tors și mere și luându-le promisiuni de căsătorie până la Sfântul Dumitru, data la care, oficial, coborau cu oile în sat.

În două zile ale târgului, la Muzeul Satului, tradițiile sunt valorificate printr-un program atractiv ce cuprinde demonstrații meșteșugărești, gastronomie tradițională specifică perioadei, produse bio, produse de cosmetică bio, momente muzical-coregrafice și târg de meșteri.

Vizitatorii vor putea participa, gratuit, la o serie de ateliere de creație.

Târgul va fi deschis între orele 9,00 și 19,00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult