Acasa Cultura-ReligieReligie Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sărbătoriţi la Patriarhia Română

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sărbătoriţi la Patriarhia Română

scris de Z.V.
4 afisari

La sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, sâmbătă 21 mai 2011, orele 7:00, hramul istoric al catedralei patriarhale, sfintele moaşte ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, şi ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena vor fi scoase în procesiune şi aşezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de către credincioşi.

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sărbătoriţi la Patriarhia RomânăDe la orele 9:15, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, pe un podium special amenajat lângă Catedrala patriarhală, orientat spre baldachinul cu moaştele sfinţilor, informează site-ul Patriarhiei.

După Sfânta Liturghie, va avea loc premierea câştigătorilor Concursului naţional de creaţie creştină „Copilul în familie”, organizat de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române în toate eparhiile Patriarhiei Române. Organizat în cadrul manifestărilor din 2011, proclamat de către Sfântul Sinod Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română, la acest concurs de creaţie creştină, desfăşurat pe două secţiuni, literară şi artistică, s-a bucurat de participarea a peste o mie de copii din întreaga ţară.

Vineri, la Palatul Patriarhiei, a avut loc vernisajul expoziţiei de picturi realizate de copii intitulată Botezul meu organizată.

1 comentariu

post scriptum 21-05-2011 - 11:41

Aceste moaste sfinte au facut vreodata vreo minune ? Pot sa invie pe cineva din morti sau sa vindece pe cineva de cancer in faza terminala? Daca nu inseamna ca nu sunt decat niste oase vechi purtate in procesiune de o sleatha de preasfintiti pentru a prosti babele cucernice credule si ignorante. Toti critica sarlatania pastorului american cu Apocalipsa lui dar nu se sesizeaza de sarlatania de la noi cu pelerinajele multimilor la diferite manastiri la inchinat si pupat de moaste si icoane cica facatoare de minuni. Cine prospera in urma acestor pelerinaje? Mai marii bisericii care beneficiaza de comertul cu lucruri sfinte si de donatiile credulilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult