Acasa Cultura-ReligieReligie Spovedanie pe iPhone aprobată de Biserica Catolică

Spovedanie pe iPhone aprobată de Biserica Catolică

scris de Z.V.
6 afisari

Biserica Catolică a aprobat în premieră o aplicaţie oficială pentru iPhone menită să sprijine credincioşii în actul spovedaniei şi să-i aducă pe cei rătăciţi pe calea cea bună, scrie Reuters, citat de zf.ro.

iphoneConfession: A Roman Catholic App” este prima aplicaţie de acest tip aprobată oficial de clericii catolici.

“Dorinţa noastră este să-i invităm pe catolici să intre în contact cu credinţa lor prin intermediul suportului digital”, spune Patrick Leinen, unul din cei trei angajaţi ai companiei Little iApps care a dezvoltat aplicaţia.

Confession: A Roman Catholic App” nu vrea să înlocuiască mersul la confesiune însă este menită să ajute credincioşii să-şi recunoască mai uşor păcatele. Prin intermediul aplicaţiei – care costă doi dolari – credincioşii pot să adauge în lista de păcate pe cele care nu sunt incluse în confesiunea uzuală precum şi să ţină socoteala cât a trecut de la ultima spovedanie.

Potrivit reprezentanţilor firmei care a creat aplicaţia, un aport important l-au avut preoţii Thomas Weinandy şi Dan Scheidt. Ei precizează că aplicaţia a ajutat deja o persoană să se întoarcă la confesiune după 20 de ani de absenţă.

“Sperăm că tot mai mulţi vor urma”, afirmă Patrick Leinen.

Papa Benedict al XVI -lea a binecuvântat, la sfârşitul lunii ianuarie, reţelele de socializare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult