Acasa Cultura-ReligieReligie Sute de mii de pelerini musulamani la Mecca

Sute de mii de pelerini musulamani la Mecca

scris de A.B.
5 afisari

Pentru a înnopta înaintea urcării pe Muntele Arafat, unde vor participa la momentul culminant al pelerinajului anual, sute de mii de credincioşi musulmani s-au instalat vineri lângă Mina, în apropiere de Mecca.

Pentru a asigura buna desfăşurare a pelerinajului, autorităţile au desfăşurat aproximativ 100.000 de membri ai forţelor de securitate şi apărare civilă. Deocamdată nu s-a produs niciun incident major cu ocazia pelerinajului la locurile sfinte musulmane. Aceasta este cea mai mare întrunire la nivel mondial, la care în acest an participă aproximativ 2,5 milioane de credincioşi.

Pelerinii vor rămâne peste noapte în tabăra de corturi, iar sâmbătă vor urca pe Muntele Arafat, unde s-a arătat pentru prima dată profetul Mahomed, recitând Coranul şi rugându-se. Duminică, credincioşii musulmani vor celebra Eid-al-Adha, Sărbătoarea sacrificiului. Urmează întoarcerea la Mina, unde pelerinii vor sta trei zile, o perioadă marcată de ritualul de lapidare a stelelor (monument comemorativ, în forma de mică coloană sau pilastru, construit dintr-un bloc monolit de piatră), care potrivit tradiţiei musulmane îl reprezintă pe Satana.

Pelerinajul la Mecca, primul din cele trei locuri sfinte musulmane, este unul din cei cinci piloni ai islamului, pe care orice credincios cu stare trebuie să-l efectueaze cel puţin o dată în viaţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult