Acasa Cultura-ReligieReligie Ucrainenii vor trasee comune de pelerinaj între Nordul şi Sudul Bucovinei

Ucrainenii vor trasee comune de pelerinaj între Nordul şi Sudul Bucovinei

scris de M.A.
35 afisari

Ucrainenii vor trasee comune de pelerinaj între Nordul şi Sudul Bucovinei. Şeful Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Mihailo Papiev, a anunţat, luni, că a cerut departamentelor municipale să lucreze la elaborarea unui traseu de pelerinaj în regiunea Cernăuţi, care ar urma să fie promovat în România.

Ucrainenii vor trasee comune de pelerinaj intre Nordul si Sudul Bucovinei

Ucrainenii vor trasee comune de pelerinaj intre Nordul si Sudul Bucovinei

Papiev a precizat că această iniţiativă a venit după o serie de discuţii purtate cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor. „Împreună cu domnul Nechifor, am ajuns la un acord cu privire la traseele comune de pelerinaj din Nordul şi Sudul Bucovinei. Pelerinii ortodocşi români care vizitează Mănăstirea Putna ar trebui să poată să se familiarizeze cu arhitectura unică a regiunii Cernăuţi şi să vină să se roage şi în bisericile noastre”, a menţionat oficialul, citat de Molodii Bukovineţ, transmite RADOR.

Printre lăcaşurile pe care pelerinii din România le pot vizita în Nordul Bucovinei se numără fosta resedinţă a mitropoliţilor bucovineni, Mănăstirea din Bănceni şi Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Fântâna Albă. „Avem ce să arătăm întregii lumi. Mănăstirea de călugări din Bănceni, de exemplu, este cea mai mare mănăstire cu şapte altare din Europa. Despre această biserică unică şi inimitabilă ar trebui să ştie toţi credincioşii ortodocşi, mai ales pelerinii români, întrucât aici se slujeşte în limba română”, a declarat Papiev. Guvernatorul regiunii Cernăuţi a adăugat că traseul conceput de autorităţile locale va fi transmis colegilor din România, care, la rândul lor, au promis să promoveze bisericile din Nordul Bucovinei pe teritoriul României.

„Sper că, după soluţionarea pozitivă a chestiunii legate de micul trafic de frontieră dintre ţările noastre, credincioşii din regiunea Cernăuţi vor putea, fără probleme şi obstacole, să viziteze locurile sfinte din România„, a mai spus Mihailo Papiev.

2 comentarii

BULA 20-08-2012 - 16:29

Si noi vrem sa puna la comun armele nucleare pe care le tin ascunse de ochii lumii.

pathfinder 20-08-2012 - 17:00

Gura pacatosului adevar graieste.
Daca imaginea cu textele „Teritoriu ocupat de URSS”, „Teritoriu ramas in cadrul Romaniei.” si „Granita impusa de sovietici” e intr-adevar de pe un site ucrainean inseamna ca ori is prosti de dau in gropi ori chiar recunosc ca Bucovina a fost de fapt ocupata.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult