Acasa Cultura-ReligieReligie Va fi publicatǎ o carte cu însemnări nearse ale Papei Ioan Paul al II-lea

Va fi publicatǎ o carte cu însemnări nearse ale Papei Ioan Paul al II-lea

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

O carte cu însemnări ale lui Ioan Paul al II-lea, care nu au fost arse după moartea papei de către fostul său secretar, va fi publicată pe 5 februarie în Polonia.

Va fi publicatǎ o carte cu însemnări nearse ale Papei Ioan Paul al II-lea (foto:dailytelegraph.co.uk)

În testament, Papa polonez a cerut ca însemnările personale să fie arse, însă Stanislaw Dziwisz, fostul său secretar, în prezent cardinalul Cracoviei, a decis să păstreze o parte din ele. „Însemnările şi corespondenţa care era necesar să fie arse au fost arse, distruse”, a anunţat cardinalul la prezentarea cărţii, la Cracovia, în sudul Poloniei. Reflecţiile Papei, publicate în această carte, intitulată „Sunt în mâinile lui Dumnezeu. Note personale 1962-2003”, sunt însemnări despre amintiri, a precizat el. Papa a dezvăluit aici o parte din sufletul său, din întâlnirea sa cu Dumnezeu, contemplarea, devoţiunea, şi în aceste lucruri constă cea mai mare valoare a acestei publicaţii”, a declarat fostul secretar.

„Nu am avut nicio îndoială. Sunt lucruri foarte importante, care vorbesc despre spiritualitate, despre om, despre un mare papă şi ar fi fost o crimă să fie distruse”, a subliniat el. Publicarea cărţii are loc cu puţin timp înainte de canonizarea lui Ioan Paul al II-lea, papă în perioada 1978-2005, pe 27 aprilie, la Vatican.

Papa polonez va fi canonizat în aceeaşi zi cu Papa italian Ioan al XXIII-lea, care a condus Biserica în perioada 1958-1963. Ioan Paul al II-lea, primul papă polonez din istorie, conservator şi extrem de popular în cele peste o sută de ţări în care a purtat cuvântul Bisericii, va fi canonizat în timp record, la doar nouă ani de la deces. Conform mediafax, succesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, a decis să nu ţină cont de perioada obligatorie de cinci ani între beatificare (Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în mai 2011) şi canonizare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult