Acasa Cultura-ReligieReligie Vaticanul despre sărbătoarea de Halloween și Holyween

Vaticanul despre sărbătoarea de Halloween și Holyween

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Reprezentanţii Bisericii Catolice sunt de părere că sărbătoarea de Halloween este una diabolică, ce ar trebui înlocuită cu o sărbătoare a sfinților, Holyween.

Vaticanul despre sărbătoarea de Halloween și Holyween (foto:magazine.magix.com)

Vaticanul despre sărbătoarea de Halloween și Holyween (foto:magazine.magix.com)

Biserica Catolică a lansat deja iniţiativa „Holyween„-ului în Italia, pentru a contracara sărbătoarea „periculoasă” a Halloween-ului. „În timp ce numeroase persoane se deghizează în zombie şi alte personaje monstruoase, noi punem la uşă sau la ferestre o lumânare sau o imagine care îi evocă pe sfinţi. Vor fi celebraţi sfinţii şi victoria Binelui asupra Răului”, a afirmat Părintele Aldo Buonaluto.

Prima conferinţă de la Vatican a exorciştilor a atras atenţia asupra pericolelor la care sunt supuşi copiii care sărbătoresc Halloween-ul.  Reprezentanţii Bisericii Catolice susţin că numărul posesiunilor demonice creşte în luna octombrie din pricina Halloween-ului şi că părinţii sunt foarte îngrijoraţi că cei mici ar putea fi iniţiaţi în activitatea ocultă. „Mulţi spun că Halloween este numai un carnaval, dar, de fapt, nu e nimic inocent sau distractiv în această sărbătoare. Ea este anticamera a ceva mult mai periculos”, a declarat Părintele Aldo Buonaluto de la Asociaţia Internaţională a Exorciştilor. „Sunt întotdeauna mai multe ritualuri satanice, sacrificii ale animalelor, profanări ale cimitirelor şi furturi de oase sfinte pe 31 octombrie. Participarea la Halloween este ca o iniţiere în activităţile oculte”, a mai adăugat acesta.

Conferinţa celor 300 de exorcişti din toată lumea a avut loc în weekend, după ce a fost recunoscută oficial de Vatican în luna iunie a acestui an. La conferinţă, Papa Francisc le-a transmis participanţilor că trebuie să îi trateze pe cei posedaţi cu „blândeţe”.

În mesajul său către cei prezenţi la conferinţă, Papa Francisc a susţinut că cei care practică exorcizarea trebuie să lucreze „cu dragoste şi bunătate din partea bisericii faţă de cei care suferă din cauza celui rău”. De asemenea, potrivit mediafax, Papa Francisc a atras atenţia mai des decât predecesorii săi că Diavolul există şi a vorbit de mai multe ori despre „lucrările” acestuia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult