Acasa Cultura-ReligieReligie Vaticanul doneazǎ pentru salvarea sitului Auschwitz – Birkneau

Vaticanul doneazǎ pentru salvarea sitului Auschwitz – Birkneau

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Vaticanul a oferit suma de 100.000 de euro unui fond internaţional destinat salvării sitului fostului lagăr de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau din sudul Poloniei.

Vaticanul doneazǎ pentru salvarea sitului Auschwitz - Birkneau (foto: johnandkristie.com)

Vaticanul doneazǎ pentru salvarea sitului Auschwitz – Birkneau (foto: johnandkristie.com)

Vaticanul este al 31-lea stat care oferă sprijin acestui fond, al cărui obiectiv este colectarea a cel puţin 120 de milioane de euro, o sumă ce ar permite alocarea anuală între şase şi şapte milioane de euro pentru întreţinerea fostului lagăr, care se întinde pe o suprafaţă de 200 de hectare şi cuprinde 155 de construcţii în stare bună şi 300 în ruine. Secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin, este de pǎrere cǎ „suma nu este mare, dar posibilităţile noastre sunt limitate. Totuşi, este expresia întregului nostru sprijin pentru proiectul Fundaţiei Auschwitz-Birkenau„.

Până în prezent, 67 de milioane de euro din 102 promise au intrat în conturile fundaţiei, dintre care 60 de milioane de euro au fost oferite de Guvernul german. Conform mediafax, lagărul, transformat în muzeu şi devenit simbol al Holocaustului, este vizitat de peste un milion de persoane în fiecare an. Aproximativ 1,1 milioane de persoane, dintre care aproape un milion de origine evreiască din diferite ţări europene, au murit între 1940 şi 1945 în lagărul Auschwitz-Birkenau, înfiinţat de Germania nazistă în sudul Poloniei ocupate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult