Acasa Cultura-ReligieReligie Vaticanul „recunoaşte şi promovează” demnitatea homosexualilor

Vaticanul „recunoaşte şi promovează” demnitatea homosexualilor

scris de D.P.
3 afisari

Atitudine revoluţionară a Bisericii Romano-Catolice. Vaticanul „recunoaşte şi promovează” demnitatea homosexualilor, care au calităţi utile pentru comunitatea creştină. Acestea sunt concluziile la care a ajuns Sinodul de la Vatican.

Vaticanul „recunoaşte şi promovează” demnitatea homosexualilor.

Vaticanul „recunoaşte şi promovează” demnitatea homosexualilor.

Sinodul de la Vatican, care a adunat 200 de episcopi catolici din toată lumea a luat în discuţie cele mai spinoase probleme: avortul, contracepţia, divorţul şi homosexualitatea.

Trebuie să respectăm demnitatea fiecărei persoane. Iar faptul de a fi homosexual nu înseamnă că această demnitate nu trebuie recunoscută şi promovată. Atitudinea Bisericii de a primi persoanele cu orientare homosexuală se bazează pe recunoaşterea demnităţii lor ca persoane”, a spus Bruno Forte, arhiepiscop de Chieti-Vasto.

Pe de altă parte, episcopii întruniţi în sinod au luat în discuţie şi primirea în Biserică a cuplurilor heterosexuale necăsătorite. Paradoxal, deschiderea Vaticanului se loveşte de opiniile ferme ale credincioşilor de rând, care văd căsătoria drept singura definiţie a cuplului.

„Eu cred că un cuplu rămâne uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Ceea ce nu presupune nicio intenţie de a limita libertatea personală de a alege”, a mai spus Bruno Forte.

Sinodul a fost convocat de Papa Francisc în urma unui sondaj realizat la nivelul întregii Biserici Catolice. Studiul a arătat că majoritatea credincioşilor resping învăţătura Bisericii cu privire la chestiuni legate de sexualitate şi contracepţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult