Acasa Cultura-ReligieReligie Vezi de unde a pornit scandalul între Patriarhia Ierusalimului şi cea Română

Vezi de unde a pornit scandalul între Patriarhia Ierusalimului şi cea Română

scris de Matei Iliescu
1 afisari

Preafericitul Daniel i-a trimis Patriarhului Ierusalimului o scrisoare privind aşezământul de la Ierihon, care nu a ajuns la destinaţie, a declarat joi, într-o conferinţă de presă Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, episcop-vicar patriarhal.

Hotelul-biserica din Ierihon

Hotelul-biserica din Ierihon

PS Câmpineanul a precizat că a avut o întâlnire cu Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-lea şi patru membri ai Sinodului. „Patriarhul ne-a adus aceleaşi reproşuri şi acuze, am încercat să răspund cu toate argumentele pe care părintele Patriarh le-a adus în scrisoare. S-a convenit ca în cursul lunii mai să avem o şedinţă a Sfântului Sinod care să desemneze o delegaţie de trei ierarhi cu mandat din partea Sfântului Sinod, astfel încât să ajungem la o înţelegere frăţească în legatură cu aşezământul românesc de la Ierihon„, a spus PS Câmpineanul.

Lucrările la aşezământul de la Ierihon au început în 1998 cu acordul verbal al Patriarhului Teodor din acea vreme.

În 1999, Patriarhul Ierusalimului a trimis o scrisoare Patriarhiei Române, în care arăta că nu este de acord cu construcţia. PS Câmpineanul a menţionat că aşezământul de la Ierihon are rol de casa pentru pelerini, însă era nevoie şi de o biserică, motiv pentru care Patriarhia Ierusalimului nu a fost de acord cu construcţia.

„Aşezământul trebuie sa aiba o biserică, nu putem concepe o casă de pelerini fără o biserică, ceea ce ne-a determinat să construim având conştiinta că facem un lucru bun pentru credincioşii noştri”, a afrimat PF Câmpineanul.

Patriarhia Ierusalimului a întrerupt comuniunea cu cea Română, nemulţumită de faptul că la Ierihon s-a construit un aşezământ românesc anticanonic.

Vezi cum a început scandalul

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult