Acasa Cultura-ReligieReligie Xander Parish, pe scena ONB

Xander Parish, pe scena ONB

scris de A.B.
14 afisari

Balerinul Xander Parish, membru al Companiei de Balet a Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, va dansa duminică pe scena Operei Naționale București în spectacolul „DSCH. The Dream”.

DSCH. The DreamEste pentru a doua oară când Xander Parish este prezent scena Operei Naționale București în această stagiune, după ce în luna octombrie a anului trecut el a interpretat rolul Armand din „Marguerite and Armand” în cadrul spectacolului-triptic „Classical Symphony. Petite Mort. Marguerite and Armand”.

Reprezentația de duminică va prilejui debutul Marinei Minoiu, prim-solistă a Companiei de Balet a Operei Naționale București, în rolul Titania din baletul „The Dream”.

Lucrarea coregrafică „DSCH” a fost realizată în anul 2008 pentru New York City Ballet pe muzica lui Dmitri Șostakovici (Concertul nr. 2 în Fa major op. 102, compus în anul 1957). Numele baletului provine de la formula „DSCH”, motiv muzical (în notația muzicală de proveniență germană) folosit de compozitor ca o aluzie la numele propriu și ca o semnătură (acronim al numelui său).

Baletul într-un act „The Dream” („Visul”), creație a coregrafului englez Frederick Ashton, a avut premiera în anul 1964 la Opera din Londra și este inspirat de piesa „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare. „The Dream” este produs în colaborare cu Royal Opera House Covent Garden din Londra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult