Acasa Eveniment 625 de milioane de dolari, indemnizatii pentru salvatorii de la 11 septembrie 2001

625 de milioane de dolari, indemnizatii pentru salvatorii de la 11 septembrie 2001

scris de Ziua Veche
14 afisari

Zece mii de membri ai echipelor de intervenţie, respectiv 95 la sută dintre cei care au lucrat la Ground Zero după atentatele de la 11 septembrie 2001, au acceptat 625 de milioane de dolari, compensaţii pentru problemele de sănătate întâmpinate, a anunţat vineri asigurătorul lor, informează Mediafax.


Compania de asigurări special creată în acest sens în 2004, WTC Captive, a precizat într-un comunicat că 10.043 de reclamanţi au semnat actul de conciliere. Dintre cei mai grav afectaţi, 98 la sută au semnat, subliniază compania.

Sumele atribuite membrilor echipelor de intervenţie sau familiilor lor variază mult şi pot merge de la câteva sute de dolari la peste un milion de dolari, în funcţie de gravitatea bolilor sau maladiilor cronice care au rezultat în urma activităţii la Ground Zero.

Cu titlu de exemplu, un nefumător care a început să sufere de astm agravat în primele şapte luni după atentate va putea primi între 800.000 şi 1,05 milioane de dolari, iar familia unei persoane decedate în urma inhalării de fum şi praf nocive ar putea primi 1,5 milioane de dolari.

„Acest acord reprezintă finalizarea justă şi echitabilă a acestor plângeri, el îi protejează pe cei veniţi în ajutorul acestui oraş când am avut nevoie cel mai mult”, a declarat primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult