Acasa Eveniment Atentat sângeros la Istanbul (VIDEO)

Atentat sângeros la Istanbul (VIDEO)

scris de D.S.S.
211 Afisari

O explozie puternică într-o zonă pietonală din Istanbul a ucis şi rănit mai multe persoane, anunţă presa turcă. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că este vorba de un atac cu bombă.

Guvernatorul regiunii Istanbul, Ali Yerlikaya a scris pe Twitter că cel puțin șase persoane au murit iar alte 53 sunt rănite, după explozia din centru Istanbulului, foarte aproape de Piața Taksim, pe aglomerata stradă Istiklal. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată zeci de oameni aflați acolo înainte de explozie. Deși nu a fost comunicată oficial cauza exploziei, autoritățile au interzis presei să transmită orice informații, o procedură specifică atentatelor teroriste. Pe rețelele de socializare circulă imagini neverificate care par a arăta o persoană care lasă o valiză, anterior momentului exploziei.

Actualizare 20:50: Vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay, ministrul de Interne Süleyman Soylu și ministrul Justiției Bekir Bozdağ au participat duminică la investigațiile demarate la locul exploziei care a avut loc pe o stradă intens circulată din Istanbul, potrivit Hurriyet.

„Evaluăm că este un act terorist ca urmare a detonării unei bombe de către un atacator pe care îl considerăm o femeie. În prezent, un total de 6 persoane și-au pierdut viața. Avem 81 de răniți, dintre care 2 sunt în stare gravă. Forțele noastre și procurorii noștri efectuează cercetările necesare. Oricine se află în spatele acestor evenimente va fi prins și pedepsit. Vom rezolva acest lucru foarte curând”, a declarat vicepreședintele Turciei, pe strada Istiklal, unde a avut loc explozia.

ACTUALIZARE 17:50 Preşedintele Turciei a afirmat că explozia din Istanbul miroase a „terorism” şi că, din primele informaţii, o femeie ar fi fost implicată. „6 persoane au murit și 53 de persoane au fost rănite în explozia de pe strada Istiklal. Națiunea noastră ar trebui să fie sigură că autorii incidentului vor fi pedepsiți așa cum merită. Autorităţile relevante ale statului nostru își continuă eforturile pentru a descoperi autorii acestui atac ticălos și grupările din spatele lui”, a declarat Erdogan.

„Din primele informaţii pe care ni le-a dat guvernatorul, aici se simte un miros de terorism. Ar putea fi greșit dacă spunem cu siguranță că este terorism, dar primele informații sunt că o femeie joacă un rol în această afacere”, a mai spus preşedintele turc. ACTUALIZARE 17:26 Bilanţul victimelor exploziei din Istanbul a crescut, ajungând acum la 6 morţi şi 53 de răniţi, a anunţat guvernatorul oraşului, Ali Yerlikaya. „Din păcate, în explozia care a avut loc astăzi pe strada Istiklal, numărul morților a crescut la 6, iar cel al răniților la 53. Dumnezeu să aibă milă de cei care şi-au pierdut viaţa, iar celor răniţi le urăm însănătoşire grabnică”, a declarat acesta într-un mesaj pe Twitter. La rândul său, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a spus că este vorba de un „atac perfid cu bombă”, iar autorii vor fi prinşi şi pedepsiţi. Ancheta privind deflagraţia a fost preluată de 5 procurori. Zona exploziei este păzită în prezent de un număr mare de poliţişti, care au blocat circulaţia pe mai multe artere. Autorităţile turce au dat şi o interdicţie pentru site-urile de ştiri locale şi pentru reţelele sociale să prezinte imagini de la faţa locului. Semiluna Roşie a anunţat că a fost trimis sânge la spitalele unde sunt internaţi răniţii şi că nu este nevoie de donaţii, pentru moment.

ACTUALIZARE 16:58 Potrivit guvernatorului oraşului Istanbul, ar fi vorba de 4 morţi şi 38 de răniţi. Cauza exploziei, care a avut loc la ora 16:20, este, pentru moment necunoscută. Există suspiciuni că ar putea fi vorba de un atentat sinucigaş, însă informaţia nu a fost confirmată oficial. Imaginile de la faţa locului sugerează şi că ar fi putut fi vorba de o bombă lăsată în zonă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult