Acasa Eveniment Cutie suspecta pe traseul lui Shimon Peres

Cutie suspecta pe traseul lui Shimon Peres

scris de Ziua Veche
5 afisari

O cutie suspecta a fost gasita, vineri dimineata, la podul Baneasa, pirotehnistii Politiei Capitalei intervenind in acest caz. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, cutia gasita sub podul Baneasa, exact pe unul din traseele de deplasare al presedintelui israelian Shimon Peres, face parte dintr-un joc international, astfel de incidente inregistrandu-se si in timpul summit-ului NATO din Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, vineri, ca, in cursul diminetii, a fost gasita o cutie suspecta in zona podului Baneasa. El a precizat ca o echipa de pirotehnisti ai institutiei a ridicat obiectul si, in urma verificarilor, s-a constatat ca este vorba despre un joc international promovat pe Internet.

 

El a precizat ca jocul presupune lasarea unei cutii din plastic intr-un loc public, in care este pusa o hartie cu un numar de telefon si pe care sunt facute precizari despre faptul ca nu este nimic periculos si ca se poate suna la numarul respectiv pentru lamuriri.

Jocul, promovat pe www.geocaching.com poate fi jucat de oricine. În prima etapă, cineva ascunde o cutie, denumită „geocache” undeva, în spaţiul public, după care indică poziţia cutiei pe internet. Cei care vor să intre în joc

se folosesc de GPS pentru a găsi cutia şi lasă înăuntru un obiect, după care îşi scriu numele pe o listă. Apoi, scriu despre experienţa lor pe internet.

Ciocan a mai declarat ca zona a fost izolata si ca nu a existat  niciun fel de pericol, dar ca pirotehnistii isi indeplinesc misiunea, conform instructiunilor in astfel de cazuri. Obiectul gasit a fost ridicat in conditii de securitate.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, astfel de incidente, legate de acelasi joc, s-au inregistrat si in timpul summit-ului NATO de la Bucuresti.

Incidentul de vineri are loc in contextul in care in Romania s-a aflat presedintele israelian, Shimon Peres, pentru o vizita de stat, care se incheie in cursul zilei de vineri, inaltul oficial urmand sa mearga la Sofia.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult