Acasa Eveniment Cutremur si stare de urgenta in Noua Zeelanda

Cutremur si stare de urgenta in Noua Zeelanda

scris de Ziua Veche
0 afisari

.In Noua Zeelanda a fost decretata stare de urgenta dupa cutremurul cu magnitudinea 7 care a afectat orasul Christchurch in noaptea de vineri spre sambata, informeaza AFP, citat de Agerpres.

In afara de importante pagube materiale si intreruperea furnizarii energiei electrice, acest al doilea oras neozeelandez ca marime a inregistrat ranirea grava a doua persoane, alti cativa localnici primind ingrijiri pentru rani usoare.

Responsabilii apararii civile explica numarul redus al victimelor prin ora – 04h35 /16h35 GMT/ – la care s-a produs seismul. Magnitudinea cutremurului, masurata initial de Institutul american de geofizica /USGS/ a fi 7,4 pe scara Richter, a fost revizuita ulterior la 7.

Replici au continuat sa se faca simtite, dar riscurile de tsunami au fost respinse de Centrul de alerta a tsunamiurilor pentru Pacific,

Aeroportul international din Christchurch, principala cale de acces in sudul insulei, a fost inchis, iar circulatia trenurilor – oprita. In oras a fost decretata stare de urgenta, a anuntat la postul de radio national primarul orasului, Bob Parker, declarandu-se „oripilat de amploarea pagubelor”.

Au fost semnalate scurgeri de gaze, conducte de apa avariate si multe cabluri electrice rupte. „Este foarte periculos sa se iasa in strada”, l-a completat un inspector de politie.

Christchurch are 340.000 de locuitori si este cel mai mare oras din Insula de Sud – care constituie Noua Zeelanda impreuna cu Insula de Nord – fiind situat pe coasta estica.

La Wellington, Ministerul Apararii Civile a decretat stare de criza nationala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult